consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani și acum 2 ani am fost intr-o tabăra in care mi-a fost foarte rau și văzând ca sunt departe de mama mea care ma ajuta de obicei, am făcut primul meu atac de panica, care mi-a schimbat viata…

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Bună ziua!
Am 16 ani și am o mică problema care ma deranjeaza din punct de vedere psihic .
Acum 2 ani am fost intr-o tabăra in care mi-a fost foarte rau și văzând ca sunt departe de mama mea care ma ajuta de obicei , am făcut primul meu atac de panica , care mi-a schimbat viata , din păcate . De atunci ma simt destul de rau când dorm undeva unde nu e și mama mea , și am impresia ca am devenit puțin ipohondra , dar nu știu sigur asta…singurul motiv pentru care cred ca sunt ipohondra este ca ma panichez când simt ceva in neregula cu sănătatea mea , însă imediat cum caut pe net anumite lucruri , și văd ca nu am simptomenele respective , ma calmez ..
Cum sa scap de aceasta povara ? Cum sa fac sa nu mai fiu atat de atașata de mama mea și sa reușesc sa ma simt bine și fără ea ? SI cum sa nu ma mai panichez așa usor și sa-mi mențin calmul ? Știu ca pot face asta!

Buna! Atacurile de panica sunt neplacute si nu te lasa sa te bucuri de lucruri firesti care presupun sa stai departe de mama ta. Cred ca intre tine si mama ta este o legatura destul de stransa si tu probabil esti nesigura pe tine ceea ce o face pe mama ta o plasa de siguranta pe care daca nu o ai la indemana, nu te simti bine. Iti sugerez sa stai de vorba cu mama ta si impreuna sa decideti inceperea unei psihoterapii. Asta te-ar ajuta pe tine sa capeti autonomie, sa ai mai multa incredere in tine si treptat, sa dispara si atacurile de panica. Curaj!
 3
sustin opinia de mai sus; in special abtine-te a mai cauta pe internet informatii medicale; acest comportament iti mentine problema!!!..; discuta cu cineva apropiat si ai incredere in ce spune medicul (mai ales ca acum mergi la scoala si daca exista ceva medicul este acolo si te poate vedea). Psihoterapia te poate ajuta sa intrerupi acest cerc vicios al fobiei si comportamentului compulsiv invatand ce anume sa faci, cum sa procedezi si in special sa-ti recastigi increderea in tine! Curaj, se poate schimba, va fi bine!
 1
Nu e ipohondrie, si nici lipsa mamei nu a provocat atacul. Ai de rezolvat problema impreuna cu un specialist, fara amanare, si fara a cauta inutil justificari sau explicatii care doar par rationale.
 1
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA: “Doresc sa menționez ca tocmai am petrecut o seara departe de mama fără sa am vreo problema ! Am avut încredere ca ma descurc singura, chiar m-a surprins acea seara! Sigur o sa ma descurc ! Va mulțumesc ! “.


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile