consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Cum să-mi continuu viața fără cea care mi-a fost cu adevărat mamă? Am fost crescută de la 3 săptămâni de către bunicii din partea mamei, mama intrând în depresie post-natală, iar după o perioadă de timp părinții mei și-au stabilit domiciliul în străinătate. Fără bunica nu puteam ajunge unde am ajuns (am fost o elevă olimpică și premiantă).

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:
Bună ziua!
19 de ani, feminin, studentă.
Am fost crescută de la 3 săptămâni de către bunicii din partea mamei, mama intrând în depresie post-natală, iar după o perioadă de timp părinții mei și-au stabilit domiciliul în străinătate, pe mine lăsându-mă în țară. Pot afirma faptul că, pentru mine, a fost benefic să rămân cu bunicii, deși nu de puține ori mai ales în perioada pubertății simțeam lipsa părinților. Erau perioade lungi de timp în care nu vorbeam, dar, cu toate acestea, bunicii au compensat lipsa lor mai bine decât se putea.
Cu bunica am avut o relație aparte, a fost mai mult decât o mamă, decât o prietenă, decât un sprijin, a fost cea care a avut oricând încredere în mine, cea fără de care nu puteam ajunge unde am ajuns (am fost o elevă olimpică și premiantă, am avut media 9,80 la BAC), doar că într-o fracțiune de secundă totul s-a temrinat… a făcut un infarct, deși nu o știam bolnavă și a plecat…. (au trecut aproape 2 luni de atunci)
Conștientizez că nu mai pot face nimic, că nu o pot aduce înapoi, dar totuși, involuntar mai ales înainte de a adormi îmi apar imaginii cu momentele cele mai dureroase: atunci când am aflat că nu mai e, atunci când am văzut-o…., înmormântarea și astfel de momente îmi dereglează toate activitățile…. nu mă mai pot concentra, aproape că nu mai pot continua un dialog. Mi-a fost recomandat să iau extraveral și magneziu, dat fiind în sesiune nu pot lua extraveral doarece îmi creează stări de somnolență.
Dacă vă rog, îmi puteți recomanda ceva, sfătuiți-mă cum să gestionez situația și cum să-mi continui viața fără cea care mi-a fost cu adevărat mamă.
Vă mulțumesc anticipat! O zi frumoasă!
 • Cristina Tacaciu
  Cristina Tacaciu Imi pare rau pt pierderea ta, condoleante! Ar fi foarte indicat sa mergi la cateva sedinte de psihoterapie, care sa te ajute sa te linistesti si sa iti pui ordine in ganduri. E absolut normal sa ai asemenea ganduri si stari, dat fiind faptul ca ai fost atata de atasata de bunica ta. Si eu imi ingrijesc bunica batrana si bolnava si ma gandesc cu inima grea la momentele ce vor urma. Calduros iti recomand sa mergi la psihoterapie, poate exista un cabinet in cadrul facultatii. Sunt unele platform online dar si face to face care ofera sedinte gratuite sau preturi preferentiale pt studenti ex PAXonline si Fundatia Estuar. Daca starile se inrautatesc ar fi ok sa mergi sa vorbesti cu un medic psihiatru care sa iti prescrie , daca e cazul, un medicament pt anxietate ce se ia pe scurta durata, in cazuri de decese in familie, evenimente de astea neprevazute si care cauzeaza un dezechilibru temporar. Sanatate si bafta la examene!
 • Bety Anghel
  Bety Anghel Buna ziua !
  Deplang pierderea ta și iți spun ca este absolut normal sa nu te simți prea bine și sa nu te poți concentra, ținand cont ca ești prea de curand in perioada de doliu.
  Te-ar ajuta macar cateva ședințe de psihoterapie, daca ai putea sa le faci. Și o prietena sau un prieten ar putea fi de folos, care sa- ți ofere suport afectiv și emoțional.
  Apoi, daca te- ai mobiliza un pic pe structurarea materiei de examen, planificarea ei pe zile/ ore, avute la dispozitie, ar putea fi o metoda constructiva ptr. gestionarea momentului greu de viața. Practic, prin deturnarea atenției ai putea ieși din contextul apasator de care vorbești. Pana la urma, sunt sigura ca bunica ta ar dori sa continui sa inveti. Gandește- te ca de fapt a plecat intr- o lume mai buna și ca acolo este fericita pe deplin.
  Dumnezeu sa te ajute !


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile