consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Actuala soție are impresia că eu inca mai țin legătura, pe ascuns, cu fosta sotie, că mă duc pe furiș la ea sau cumpăr anumite lucruri pentru copilul din prima căsătorie, pe ascuns. Un aspect care ma deranjează foarte mult este acela ca atunci când ne certam îmi jignește foarte mult copilul din prima căsătorie (care are doar 4 ani si chiar tine la ea). Am renunțat la tot pentru aceasta familie, de multe ori ma uit in oglinda și nu ma mai recunosc…

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online:
34 ani
Am mai scris despre problema mea in urma cu aproximativ 4 luni de zile, dar nu am reușit sa rezolv ceva. Pe scurt despre ce era vorba atunci:
„Amândoi suntem divortati, ne-am căsătorit iar eu am un copil din prima căsătorie în vârstă de 4 ani. Actuala mea soție este însărcinată. Eu am 34 de ani, iar soția 30.
In ultimul an am avut numeroase conflicte, care s-au finalizat cu plecări de acasă ale actualei soții, așa fiind invatata din prima casatorie (de fiecare data eu făceam primul pas spre împăcare), cu jigniri foarte urâte de ambele părți.
De unde vin aceste probleme…actuala sotie are impresia că eu inca mai țin legătura pe ascuns cu fosta sotie, că mă duc pe furiș la fosta sotie, că cumpăr anumite lucruri pentru copilul din prima căsătorie pe ascuns.
Am incercat să-i demonstrez că nu are drepate, dar degeaba. A avut parolele de la contul de Facebook (mă acuza că am altele false), parola de la desfășurătorul de la telefon (mă acuza că șterg apelurile), i-am dat și extrasele de cont că să vadă ce fac cu bani, dar degeaba. Daca eu sunt plecat în oraș sau la birou și intru pe whtasapp sa vb și din întâmplare este și fosta online iese circ.
Am incercat sa o iau cu mine când iau copilul, sa vorbesc cu fosta sotie doar in prezența ei, dar degeaba.
M-m certat cu rudele mele pentru că au jignit-o, cand părinții ei m-au jignit mi-a zis să-i înțeleg și să nu mai fiu rau, m-am rupt de prieteni pe motivul că sunt prieteni comuni și că îmi aduc informații despre fosta sotie, mi-am schimbat locul de muncă și acum veniturile sunt la jumate (acolo lucram cu fosta sotie).
Îmi reproșează că sunt gelos că fosta și-a găsit pe cineva, daca scriu un vers sau un text îmi reproșează că-l scriu pentru fosta…efectiv tot ce fac îmi reproșează că fac pentru fosta.
In momentul in care am plecat la acest drum cu actuala sotie am renunțat la tot … apartament, bani pe ideea că o luam de la zero împreunăm (îmi reproșează ca fostei i-am lăsat tot, că este asigurată și că ea moare de foame). In momentul in care actuala sotie a început să fie cu mine aveam alte venituri, acum aceste venituri au scăzut…exact cum am zis am schimbat locul de munca pentru acolo lucra și fosta sotie.
Daca ii zic că în vechea căsătorie nu ne certam, că am reușit să găsim comunicare și să construim ceva, îmi reproșează că o laud pe fosta. I-am explicat de n ori că atât fosta mea soție cât și fostul ei soț și-au văzut de viață, pe când noi nu.
Această situație mă face să fiu în permanență în tensiune.
Datorita acestor aspecte, pe care nu am cum să-i demonstrez că nu are dreptate…gen WhatsApp, vrea sa divortam.”
Intre timp soția a născut și dacă, in sinea mea, credeam că acest copil ne va apropia acest lucru nu s-a întâmplat. Îmi reproșează ca fosta sotie a născut la privat și ea a născut la stat (cu toate ca încerc sa-i explic ca nu mai am veniturile din trecut, ca am renunțat la locul de munca bine plătit pentru ea, ca ea momentan nu a avut un loc de munca), îmi reproșează mereu ca vorbesc pe ascuns cu fosta sotie, chiar dacă nu fac acest lucru…nici măcar nu țin legătura cum ar trebui pentru copil (sa văd ce face), îmi reproșează ca dacă merg sa ma tund o fac ca sa ma vadă fosta aranjat, îmi reproșează mereu ca vorbesc cu alte femei pe ascuns, îmi reproșează ca ma duc la munca ca la distracție, îmi reproșeaza ca nu stau acasă mereu cu ea (dacă întârzi puțin peste program are impresia ca sunt pe nu știu unde) și lista acestor reproșuri poate continua. Dacă cumva ma suna sau îmi da mesaj si nu ii răspund imediat și fac acest lucru după 5
minute, se enervează și încep acuzele și cearta.
În ultimul timp, mama ei ma jignește foarte mult…ca nu îmi pasa de fata ei, ca ma interesează de copilul din prima căsătorie, ca de fata ei mi-am bătut joc cu nașterea la stat plus alte cuvinte care nu pot sa le reproduc aici. I-am explicat soției ca ma deranjează aceste aspecte, ca eu pentru faptul ca ai mei au jignit-o nu mai vorbesc cu ei, dar ea nu ii zice nimic mamei ei….mi-a zis ca dacă este nevoie sa aleagă intre mama ei și mine va renunța la mine. (nu i-am cerut asta)
Un aspect care ma deranjează foarte mult este acela ca atunci când ne certam îmi jignește foarte mult copilul din prima căsătorie (care are doar 4 ani), îl da raului, îl face in toate felurile…cuvinte foarte urate, la fel care nu pot sa le reproduc aici. Copilul din prima căsătorie chiar tine la ea…de exemplu…când mergem la magazin sa facem cumpărături îmi zice…„tati hai sa ii luam lui…asta ca poate are pofta” și multe altele.
Chiar nu știu ce as putea sa mai fac…am renunțat la tot, dar chiar la tot pentru aceasta familie, de multe ori ma uit in oglinda și nu ma mai recunosc.

Gianina Viditchi Csapo
  • Gianina Viditchi Csapo Eu vă recomand călduros să apelati la terapie. Este foarte greu să obțineți rezultate dintr-o postare. Vă felicit însă pentru curajul de a cere ajutor aici, aceasta demonstrând că doriți să faceți ceva în acest sens. Succes, se poate.
  • Şterge sau ascunde
Monica Enescu
  • Monica Enescu Buna ziua! Este evident ca sunteti intr-o relatie toxica si din moment ce ati tot incercat diverse solutii si nimic nu a functionat, probabil ca tine foarte putin de dvs sa schimbati ceva, si mai mult de tendinta patologica catre gelozie a sotiei dvs. Asa cum vad eu lucrurile, e nevoie ca dvs sa puneti piciorul in prag ceea ce pare ca nu ati facut pana acum. Mai mult, cu cat dvs incercati sa ii demonstrati sotiei ca lucrurile nu stau asa, cu atat mai mult pareti in ochii ei ca incercati sa va demonstrati nevinovatia, deci ascundeti ceva, astfel intarind comportamentul ei suspicios. Va recomand sa incepeti o terapie individuala in care sa explorati rolul dvs in relatia cu sotia, dinamica de cuplu, pentru a va lua inapoi puterea pe care se pare ca ati cedat-o candva. Numai bine!
  •  
Lupu Andreea
  • Lupu Andreea Nu sunt medic, sunt parinte si chiar daca m-as desparti vreodata de sot nu as renunta niciodata sa tin legatura si sa imi sustin financiar si moral copii. Nu as permite sa imi influenteze cineva aceste responsabilitati si indatoriri de parinte. Un parinte trebuie sa participe activ la educatia copiilor sai. In urma deciziei pe care o veti lua sa nu faceti diferenta intre copii amandoi sunt ai dvs indiferent cine e mama lor.
  •  
Bety Anghel
Bety Anghel Gelozia are legatura mai mult cu lipsa de incredere in propria persoana si mai putin cu neincrederea in partener. Ati putea incerca o evaluare si o terapie de cuplu la un terapeut specializat in problemele cuplului. Domnul sa va calauzeasca !
psih. Betty Anghel


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier