consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt un copil adoptat. Mama biologica m-a abandonat in spital si a dat un nume fals, la fel si tatal. Cand am auzit vorbindu-se maghiara mi s-a parut familiara, desi in familia adoptiva nu sunt maghiari.

Terapeuti.ro 7:24am Jun 27
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna.. Eram foarte curioasa, ma macina acest gand de 3 ani de zile. Ar fi multe de spus, dar incerc sa cuprind totul cat de scurt si esential pot. Eu, sunt un copil adoptat, relatia cu familia este una foarte buna, totul decurge ca si cum nu as fi adoptata, ceea ce este foarte normal si logic. Eu ma rezum la un singur fapt. Sunt din Arad. 1 an si 5 luni am stat la orfelinat. Mama biologica ma abandonat in spital, de acolo s-au facut procedurile necesare si am ajuns la orfelinat. Ea a dat un nume fals, la fel si tatal. Ea era mult mai tanara decat tatal. Si acum sa spun ce ma framanta. Pe clasa a saptea, am primit in clasa o colega unguroaica. Ea mai vorbea la telefon limba mahiara cu familia.. Cand am auzit vorbind mahiara parca imi parea familiara, de parca as fi vorbit acea limba de cand m-am nascut.. BUn, am zis ca sunt mica si fantezista. Pe clasa a noua, la liceu, dirugibtele vorbeste maghiara cu colegii, am foarte multi de etnie mahiara. Iar mi s-a aprins acel beculet, daca ii pot spune asa..parca am auzit aceasta limba de cand lumea. Bun, m-am apucat serios sa invat maghiara. Am invatat singura toate accentele, stiu sa citesc, cuvintele pe care le-am invatat foarte bine le stiu distinge cand ascult la radio maghiar sau televiziune, la fel si la televizor, am ascultat emisiuni maghiare, totul mi se pare familiar.. Am incercat si cu alte limbi slave sa invat, sa ascult.. am incercat cu germana, rusa, ucraineana. Nu este deloc sentimentul de familiaritate sau usurinta de a invata. In vorbire, am momente cand folosesc accentul maghiar, si vorbesc uneori cu acele greseli pe care le fac maghiarii, asta mi-a spus nasul meu care este maghiar si stie la perfectie maghiara. As vrea sa stiu de ce toate aste. De ce iubesc Ungaria? Din familia adoptiva nu am maghiari. Mama mea stie de aceste lucruri si mi le respecta. Vreau sa precizez faptul ca eu i-am spus mamei abia pe clasa a 10-a dupa ce am invatat ceva maghiara. Sa fiu de etnie maghiara? Sunt normale sau fanteziste sentimentele mele? Merci anticipat.


Cristina Anghel 9:18am Jun 27
Este f posibil sa fie asa cum intuiti. E normal si sa va cautati parintii biologici. Poate intr-un final veti afla adevarul. Ce veti face atunci?

Gabriel Sima 9:32am Jun 27
Iti doresti sa ai parintii biologici de etnie maghiara? Te-ar deranja daca ei sunt de etnie maghiara? Si mie imi pare cunoscuta limba spaniola.. ba chiar imi place si franceza.. si singura limba pe care o pot vorbi este engleza. Nu cred ca tine de origine, preferinta pentru o limba sau nu, dar poate ca ai rude si din aceasta etnie.

Doina Zamfirescu 11:11am Jun 27
Ai putea lamuri misterul afland cine sunt parintii. Avem afinitati cu alte limbi straine desi asta nu inseamna neaparat ca avem pe cineva in familie. Este posibil sa fie o combinatie intre dorinta de a cunoaste parintii si o afinitate fata de alta limba straina.

Psiholog Daniel Mois 5:39am Jun 28
E posibil ca parintii tai biologici sa fie de etnie maghiara. Si tu ai mostenit abilitatile respective. Este absolut normal sa faci ceea ce simti. Si nu e nimic rau in asta.

Ana Irina 10:06am Jun 29
Si eu am invatat foarte usor germana. Dar nu-s adoptata, stiu sigur asta… Poate doar ai talent la invatat limbi straine… Desi, se poate sa fie cum intuiesti. Influenta limbii materne nu este de neglijat. Cred ca exista unele studii pe aceasta tema.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile