Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt inscrisa la un program de masterat si suntem nevoiti sa lucram in grupuri. Problema este ca avem in grup o persoana care intotdeauna vrea sa iasa in fata…

Terapeuti RO 10:43am Dec 5
Mesaj:
Buna! Am nevoie de ajutorul vostru. Sunt inscrisa la un program de masterat si suntem nevoiti sa lucram in grupuri de maxim 6 persoane. Problema este ca noi ne-am format grupul pe principiul “hai sa fie, ca sa putem face proiectele la timp”. Din pacate, a fost o decizie foarte proasta. Avem in grup o persoana care intotdeauna vrea sa iasa in fata, ne scoate pe noi rau in fata profesorilor, ne da ordine, nu ne da libertate de exprimare, corecteaza inclusiv ceea ce scriem fiecare. Sunt o persoana impulsiva si am reactionat la asa ceva. Am reusit doar sa o exclud putin din grup, insa temele trebuiesc rezolvate. Nu se poate discuta cu aceasta persoana, chiar daca are 39 de ani. Ma streseaza de fiecare data cand imi lasa mesaje, cand are ceva de contestat la munca mea. Nu ma pot muta in alt grup, asta nu e o solutie. Dar nici aici nu se poate trai. Ce credeti ca este de facut?

Botezat-Antonescu Radu Andrei 11:02am Dec 5
profesorii ce spun?

Alex Glazy 11:07am Dec 5
pe de o alta parte , daca aveai o fire mai pragmatica si lenesa, tu doar te prefaceai ca lucrezi, si facea persoana aia totu pentru tot grupul, si tu culegeai doar laurii muncii ei.Evident, eu nu cunosc toate datele problemei, dar cand dam de astfel de persoane, asemeni celei descrise de tine, este bine sa le exploatam punctul forte.Din ce ai scris despre aceasta, banuiesc ca este colerica, extravertita, energica, dictatoare, si obsedata de control… hai sa vedem ce putem obtine de la ea:) Hmm, e clar, 1. va face munca mai usoara daca stiti sa profitati de ea si 2. in caz ca lucrarile nu va ies bine, aveti pe cine sa aruncati responsabilitatea:)))

Gabriela Iftode 11:07am Dec 5
Eu cred ca nu este intamplator acea persoana in grupul vostru. Va arata la fiecare aspecte din voi pe care nu le acceptati : unuia ii arata perfectionismul din el (aceluia caruia nu-i convin criticile) , unuia ii arata dorinta de a controla totul (aceluia caruia nu-i convine ca primeste ordine) etc. Ca si solutii, iti propun doua : vezi ce anume te irita cel mai mult din comportamentul persoanei, si intreaba-te daca vreodata in viata ta nu ai procedat si tu la fel. Prin acceptarea faptului ca si noi ne comportam cateodata la fel ca cei care ne irita, nu-i mai judecam la fel de aspru pe ceilalti. Cealalta solutie ar fi sa-ti raspunzi la intrebarea : ce-ai face daca ai avea 6 copii, iar unul dintre ei s-ar comporta ca acea persoana. Cineva care e impacat cu sine, care se apreciaza si se accepta, nu face viata un calvar celorlalti.

Daniela-Monica Guzu 11:31am Dec 5
Domnului din grupa ta ii place sa conduca. Din pacate dansul nu stie sa faca diferenta intre sef ( comportamente descrise de tine) si LIDER, cel care ajuta membri grupului sa isi descopere si valorizeze resursele si dispune de strategii. Intrebarea este: T-ai gandit de ce reactionezi tu impusiv la autoritate? Care este relatia ta cu autoritatea, de orice fel. Spor la cercetat.:)))

Daniela-Monica Guzu 11:31am Dec 5
Mai multe detalii aici. http://astafac.eu/dezvoltare-personala/diferenta-intre-un-sef-si-un-lider/
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile


implant dentar fast and fixed