Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt in clasa a X-a, iar familia mea o duce cam greu cu banii. Tata mi-a “recomandat” sa renunt la scoala, mama spune mai tot timpul minciuni, si cu totii dau vina pe bunicii din partea tatalui (ce e drept nu prea ne-au ajutat).

Terapeuti.ro 5:05am Aug 25
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Buna ziua. Problema mea este urmatoarea:
Sunt in clasa a 10-a, iar familia mea o duce cam greu cu banii… Tata mi-a “recomandat” sa renunt la scoala, mama spune mai tot timpul minciuni, si cu totii dau vina pe bunicii din partea tatalui (ce e drept nu prea ne-au ajutat). Personal cred ca este vina tuturor, nu doar a lor, inclusiv vina mea. Ce credeti ca ar trebuii sa fac? M-am gandit deja ca vara sa imi iau o “slujba de vara”, dar aceasta idee ramane pe anul viitor, deoarece acum am 15 ani; nu as vrea sa renunt la scoala, deoarece am intrat la un liceu destul de bun.
Ce imi recomandati sa fac?


Elena Tudor 5:18am Aug 25
Vorbeste cu diriginta si cu directoarea scolii, expune-le problemele tale si daca exista camin apartinand liceului solicita-le sa locuiesti acolo. Sunt sigura ca avand in vedere problemele tale iti vor asigura si o bursa. Apoi, exista locuri de munca cu program de 4 ore, pentru elevi si studenti, ai putea lucra in felul asta. Usor nu-ti va fi, dar, vei face ceea ce-ti doresti, vei scapa de situatia de acasa si-ti vei realiza un viitor. In niciun caz nu lasa scoala. Succes mult in tot ce-ti propui sa faci.

Flor Costa 5:19am Aug 25
Nu renunta la scoala in nici un chip ! Paine goala sa mananci si nu renunta. Nu exista viitor fara scoala.
Referitor la “ajutorul bunicilor”: nimeni nu e obligat sa ajute sau sa dea mai mult decat o faci tu insuti.

Elena Savu 6:12am Aug 25
Dupa cum povestesti despre tine esti un om organizat care cunosti valoarea actiunilor personale. Scoala este locul in care adaugam invataturi celor obtinute acasa.Ea ne creste si ne da posibilitatea sa aflam mai multe rezolvari la nevoile noastre. Discuta cu parintii in felul lor si ajuta-i sa inteleaga nevoia ta de a merge la scoala. De asemeni inconjoara-te de colegi, prieteni cu aceleasi preocupari scolare. Diriginta si psihologul scolar te pot insoti in nevoia ta de a creste cum iti doresti. Succes!

Psihologul Va Raspunde 10:34am Aug 25
Daca vrei mai mult de la viata, inveti. Altfel, vei fi toata viata o muncitoare necalificata, prost platita, si sclava parintilor tai… Gandeste pe termen lung, imagineaza-ti viitorul tau. Familia ta, jobul tau, copiii tai.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile

implant dentar fast and fixed