consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 18 ani si conditiile din familia mea niciodata nu au fost bune, din cauza alcoolului. Mama consuma doar bere, dar dupa cateva sticle deja nu mai gandeste lucid si devine agresiva. Tata consuma diferite tipuri de alcool, dar este mai pasnic si uneori intelegator. Eu de mica, am locuit cu bunicii, ei fiind acum singurul meu sprijin financiar si moral. Nu stiu cum sa o fac pe mama sa se lase de acest viciu.

Terapeuti.ro 6:35am May 30
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua. Am 18 ani si conditiile din familia mea niciodata nu au fost bune, din cauza alcoolului. Mama consuma (doar bere, si spune ca este un aliment..dar dupa cateva sticle deja nu mai gandeste lucid si devine agresiva). Tata consuma diferite tipuri de alcool, dar este mai pasnic si uneori intelegator. Ai mei sunt despartiti, dar locuiesc impreuna acum, iar casa in care traim este pe numele mamei…ea mereu spunand ca este casa ei si ne poate da afara oricand. Nu inteleg cum sa gandesti asa, cum sa ii spui propiului tau copil ca il dai afara.. Bineinteles ca nici eu nu sunt un copil exemplar dar mereu incerc sa fac lucrurile sa fie pe placul ei. Eu de mica, am locuit cu bunicii mei din partea mamei, si ei acum sunt singurul meu srijin si financiar dar mai ales moral. Mama stie doar sa ma judece, sa ma ameninte ori cu bataia, ori ca ma da afara din casa…o data nu m-ar intreba cum ma simt, daca am vreo problema..doar imi reproseaza. Nu stiu cum sa o fac sa se lase de acest viciu, consumul de alcool…i-am spus si cu vorba buna si am incercat sa ii zic ca nu este ok , etc…dar ea zice ca atat ia ramas pe lume…(de parca nu ar avea o familie) si ca eu nu am dreptul sa o judec. O iubesc si tin mult la ea si tocmai de aia as vrea sa o aduc la realitate, dar … nu stiu cum.


Botezat-Antonescu Radu 6:51am May 30
imi pare rau pt situatia ta insa daca mama ta nu recunoaste ca are o problema (si nu este neaparat doar alcoolul) si nu accepta ajutorul celor din jur… bine cu forta nu se poate…

Mihaela Comisel 10:01am May 30
Poate ca nu suna tocmai ok, dar cel mai bun lucru pe care-l face mama ta este sa te dea afara! Este bine ca ai in bunici un ajutor, este nevoie sa pelci, sa-ti iei viata in maini, pentru ca nu poti sa faci nimic din ceea ce mama ta nu vrea, in plus cei cu dependenta determina pe cei din jurul lor sa aiba comportamente specifice. Nu o poti salva pe ea, dar te poti salva pe tine si gandeste-te cat de repede sa o faci.

Soare Fericire 10:01pm May 30
https://www.youtube.com/watch?v=QQiTAGZA6_0

Lia Oltean 8:34am Jun 1
Îmi imaginez ca trebuie sa Îți fie greu sa vezi ca persoana care ar trebui sa Îți ofere suport nu poate sa si-l ofere chiar ei. Incearca sa te detașezi și sa găsești alte persoane (bunicii) care sa substituie ceea ce ea nu îți poate oferi și sa înțelegi ca, așa cum s-a menționat deja, uneori nu îi putem salva pe cei care nu se doresc salvați, dar putem alege sa ne salvam pe noi. Capul sus!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile