consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 63 de ani si sunt foarte sensibila. Sunt buna la suflet si vreau mereu sa ajut. In urma cu doi ani am avut un conflict cu cumnata mea, lucru care m-a afectat atat de tare, incat am facut depresie…

Terapeuti.ro 8:31am Apr 24
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Pensionara,63 ani,casatorita,un copil,un nepot.Foarte sensibila,ma afecteaza orice gest necugetat fata de mine.Sunt buna la suflet,vreau mereu sa ajut,sufar daca altii sufera,mai ales daca sunt rude.In urma cu doi ani am aflat fara sa vreau un secret mare din viata cumnatei mele(datorii mari la stat)despre care nici sotul ei nu stia.Toata familiia era agitata,suparata,cum sa rezolvam ac.problema-mai putin ea(el nu trebuia sa afle)Am incercat sa o ajut cu gasirea unui job,obt.unui impr.,prelung.actelor,etc.Ea a fost deranjata ca s-a aflat,a acumulat furie multa si pe acest fond a pus o ruda ca de pe telefonul ei ,din cu totul alte motive sa ma certe foarte urat ,cu vorbe grele,jigniri…M-a afectat atat de tare,nefiind adevarate,incat af facut depresie pt care fac tratament si acum.Am incercat o discutie fata in fata dar in loc sa se explice cu ce am gresit,au continuat cu reprosurile.Eu mi-am cerut iertare(nu stiu pt ce)dar ele au pozat in victime.In fiecare zi retraiesc acel
e momente.Cum sa UIT,sa ma prefac ca nu s-a intamplat nimic???Nu pot sa fac abstractie de ele,facand parte din familie.Aveti un sfat pt.mine? Va multumesc.


Doina Zamfirescu 9:25am Apr 24
Cred ca nu putem uita experientele noastre ci mai degraba sa le integram. Poate ca din dorinta de a ajuta ati trecut niste limite care au deranjat-o. Sigur ca asta nu justifica modul in care a reactionat ulterior. Pentru o interventie cat mai personalizata- inteleg ca aveti o sensibilitate marcata si probabil dorinta de a fi placuta de altii- este necesar sa apelati la un terapeut pentru ca acest gen de situatii sa nu mai aiba loc.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile