consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 17 ani si sunt diagnosticata cu scleroza multipla. De 6 ani fac tratament cu interferon (3 injectii intramusculare/saptamana). In ultima vreme, de fiecare data când trebuie sa fac injecția, refuz complet și încep sa plang… simt ca nu le mai suport, ca trebuie sa fac iar, si iar, si iar si nu se mai termina odata.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 
Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua ! Am 17 ani, sunt eleva … sunt diagnosticata cu scleroza multipla și de 6 ani fac tratament cu interferon (3injectii intramusculare/sapt) . In ultima vreme de fiecare data când trebuie sa fac injecția refuz complet și încep sa plâng … simt o presiune emoțională foarte puternica și simt ca nu le mai suport …. sunt conștientă ca tratamentul asta îmi tine boala sub control dar am momente de genul asta peste care nu pot trece . In general sunt o persoana foarte puternica …. indiferenta și destul de rece … nu ma afectează lucrurile atât de ușor … drept urmare timp de 6 ani am suportat toată oboseala , frisoanele, migrenele acute, unele amorțeli, vânătăi cauzate de Injecții dar simt ca nu le mai suport … nu mai pot sa le accept, pemtru ca îmi dau o stare oribila când le văd, când știu ca trebuie sa mi o fac iar și iar și iar și nu se mai termina o data .
  • Cristina Anghel
    Cristina Anghel Buna! Te admir pentru curajul si puterea ta! Eu cred ca esti genul de persoana care poate mult, daca isi propune. Cred ca cel mai important lucru este sa vezi scopul din spatele efortului tau. Care e visul tau pentru tine? Cat poti sa realizezi din el? Ce poti sa mai adaugi? La ce poti sa renunti? Si, mai ales: stiinta evolueaza, poate peste 3 ani injectiile astea vor fi istorie. Acum ceva timp, oamenii isi doreau un tratament si nu il aveau. Capul sus, fii puternica in continuare! Cred ca inceperea unei terapii te-ar ajuta!
  • Cristina Tacaciu
    Cristina Tacaciu Cred ca sedintele de psihoterapie te-ar ajuta. Iti Las doua surse care fac gratuit Fundatia Estuar si cu bilet de la medicul de familie PAXonline
  • Alexandra Ghiran
    Alexandra Ghiran Pare ca se întâmplă ceva cu tine.. Ca și cum te pregătești pentru o schimbare. Nu ma refer neapărat la schimbarea tratamentului, poate ca simți ca altceva e nevoie sa se schimbe în tine. Exista în felul în care scrii o discrepanta: omul puternic care a suportat foarte multe timp de 6 ani, și omul care poate abia acum își da voie sa simtă vulnerabilitatea, neputința și tot ce este legat de condiția ta de om. Sigur ca e dureros, durerea face parte din viata știi mai bine decât alți oameni lucrul asta. Dar poate acum este o perioada speciala pentru tine, în care ai nevoie sa faci niște alegeri legate de viata ta, de drumul pe care vrei sa îl parcurgi de acum încolo. Oricare ar fi, probabil ca va avea legătură cu ceea ce vrei sa construiești, cu modul în care te raportezi la alți oameni, cu ceea ce poți tu sa oferi acestei lumi


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile