consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Schizofrenia se poate trata? Mama mea spune că aude voci, că vede gândaci imenși. Si tatăl ei a avut schizofrenie. O sa mai poată duce o viata normală sau va trebui să o vizitez la spitalul psihiatric și să o văd sedată?

Terapeuti.ro

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Schizofrenia se poate trata? Mama mea a început sa arate…simptome. Imi spune ca aude voci si ca vede gândaci imensi peste tot. Si tatăl ei a avut schizofrenie.
Eu doar vreau sa stiu daca o sa mai poată sa ducă o viata normala sau daca o sa trebuiască sa o vizitez la spitalul psihiatric si sa o vad sedata. Atât.
Am căutat lucruri despre schizofrenie. Daca ea o are înseamnă ca sunt șanse sa am si eu, nu?

Psiholog Monica Enescu

Buna ziua! Schizofrenia se trateaza cu medicamente antipsihotice date de medicul psihiatru. Va recomand sa faceti o programare la medic sau prin medicul de familie, sa va dea acesta o trimitere la psihiatru si sa mergeti impreuna cu mama dvs pentru o evaluare. Boala poate fi tinuta sub control daca persoana urmeaza tratamentul (uneori familia trebuie sa se asigure ca aceasta il urmeaza). Mai multe informatii despre aceasta tulburare va poate da medicul psihiatru, cu cat veti ajunge mai devreme la el cu mama dvs, cu atat mai bine. Curaj!
 6

Tiberiu Seeberger

Citiți cartea: nu ti am promis niciodată o grădină de trandafiri și veți vedea un caz rezolvat de schizofrenie

Pascu Viorica

se poate ajunge la o stare buna; dar cu tratament urgent! Curaj, va fi bine daca actionati imediat!
 1

Dana Dica

Da, este posibil sa dezvolti si tu in viitor, nu obligatoriu, dar de obicei da. Se tine sub control si poate sta acasa. Nu trebuie internata si sedata decat in cazuri grave

Cristina Anghel

De obicei, schizofrenia debuteaza la o varsta frageda. In adolescenta sau tinerete. Probabil ca mama dvs. are un episod psihotic, dar nu schizofrenie. Probabil ca se poate trata, dar trebuie sa o vada un specialist. Dvs. aveti sanse foarte mici sa faceti schizofrenie. Ce varsta aveti?

Ana Irina

Ganditi-va la personajul din filmul “A Beautiful Mind” care reusise sa-si tina schizofrenia sub control. Depinde de caz, de tratament, de vointa persoanei respective. In plus, depinde si daca este corect diagnosticul. Inca se fac cercetari, nu se stie daca anumite boli sunt sau nu ereditare.

Daniel Mois

Nu avem cum sa estimam sansele dvs de a dezvolta sau nu afectiunea. Nici ale mamei. Pur si simplu natura e o loterie. Ce aveti dvs de facut e sa va pregatiti sa faceti fata la situatiile imprevizibile.

Ana Stroie

Ia vreun tratament de la psihiatrie?

Diana Plesu

Buna ziua, este foarte important sa aiba tratament adecvat pe care sa il ia cu consecventa, facand asta evolutia bolii va fi mai lenta iar episoadele psihotice mai rare si de intensitate mai mica. Cred ca este important sa aveti parte de o psihoeducatie privind aceasta boala, asta va va ajuta sa gasiti cai adaptate de comunicare cu mama Dumneavoastra. Multa sanatate!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile