consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o relatie cu un barbat de la care am un ingeras. Relatia noastra e foarte stricata, nu suntem casatoriti, dar se ocupa foarte frumos cu fetita. Insa nu exista saptamana sa nu fiu data afara din casa, abia astept sa-mi gasesc loc de munca (am TBC si sunt in tratament).

Terapeuti.ro 7:44am Mar 21
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

de unde o sa stiu daca nu o sa regret?

am o relatie de 5,5 ani, cu un barbat de la care am un ingeras.Relatia noastra e ff stricata, nu usntem casatoriti, care ma doare muult, dar se ocupa deja f frumos cu fetita. Nu exista saptamana sa nu arunce dupa mine cuvinte grele, gen : eu te tin, tu c…a, nu faci nimk, ce ai facut tu in 5 ani, eu platesc chiria, cheltuielile, toot, etc…, asemena lucruri aud de 2,5 ani, si nu mai suport sa le aud… Daca ma duc separat, fata tot o sa fie trasa dintr-o parte in alta, eu nu o sa-i pot oferi conditii, iar el daca va intemeia o alta familie, fetita va fi neglijata…. Nu exista saptamana sa nu fiu pusa afara din casa, m-am dus de 3x, dar m-am intors dtaorita sfaturilor prietenilor, si cand sunt aici, abia astept sa-mi gasesc loc de munca (sunt bolnava, am TBC, si mai am 4 luni de tratament)
Mi-e tare frica, de cele mentionate mai sus, de gura lumii, si mai ales de faptul ca oare nu o sa regret oarasi? dar situatia asta ma baga deja intr-o stare de anxietate, depresie, nu pot vorbi cu nimeni, ma controleaza, in fata parintilor mei, si al familiei el e un geniu, eu un nimic, el face totul, eu nimik (totusi nu e usor la pirmul copil), a fost groaznic aceste doi ani


Cristina Anghel 8:06am Mar 21
Imi pare rau pentru ceea ce simtiti. Exista asociatii care ajuta mamele abuzate. Pentru ca este vorba de un abuz (financiar si psihologic). Adresati-va unei asemenea organizatii din zona in care locuiti. Fetita este deja intr-o atmosfera rea pentru ea. Niciunui copil nu-i prinde bine sa vada ca mama este abuzata si continua sa ramana acolo. Luati-va inima in dinti si actionati. Sanatate multa si succes!

Clau Anki 8:07am Mar 21
Daca ai reusit sa stai 2,5 ani in aceasta stare de tensiune, inseamna ca te-ai imprietenit cu ea. E greu sa iesi din ea direct intr-un mare necunoscut. E nevoie de curaj si asumare de risc. Lucrurile se vor aseza in timp, nu deodata, in conditia in care decizi sa te separi. Dar ele nu se vor aseza deloc, daca ramai; dimpotriva, se vor strica si mai tare. In plus, ce mesaj ii transmiti fetitei tale? Femeia trebuie sa suporte abuzuri verbale si emotionale atunci cand are un copil. In realitate, lucrurile stau altfel: femeia trebuie sa fie linistita, ca sa poata oferi echilibru copilului. Daca esti bolnava, concentreaza-te pe tratament momentan si, spre final, incepe si cauta-ti un job. Doar atunci lucrurile se vor schimba, atunci cand nu vei mai fi dependenta, cand vei fi pe picioarele tale si nimeni nu iti va mai putea dicta ce sa faci, cum sa te uiti, etc. Referitor la tatal copilului, el va ramane pe veci tatal lui, indiferent cati copii va mai avea. Va fi decizia lui daca va neglija fetita sau nu. Insa fetita va avea absolut tot suportul tau si nu va duce lipsa de dragoste. Daca ramai, nu vei putea sa-i acorzi tot suportul tau si va suferi mult mai mult, pentru ca ea are nevoie de dragostea parintilor, dar si de dragoste intre parinti (sau liniste, macar). Ca sfat, doar unul pot sa-ti dau: nu mai asculta de prieteni, fa-ti viata ta, fara acordul prietenilor, cu suportul parintilor si gaseste-ti repede un job. Apoi va rasari soarele. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed