Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Din cauza unor datorii, am fost nevoită sa mă mut în Anglia, să muncesc. Prietenul meu a venit cu mine, iar aici a devenit de nerecunoscut. A început sa îmi spună lucruri urate, a devenit violent verbal și apoi și fizic.

Terapeuti.ro 9:09am Dec 2
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună ziua. Am o problema și va rog sa mă ajutați. Am 20 de ani, sunt fata, și am o relație de 3 ani cu un baiat. Țin sa menționez ca este prima mea relație serioasa.
De 2 luni, din cauza unor probleme cu datoriile, am fost nevoită sa mă mut în Anglia, sa muncesc. El știind pentru ce vin aici, a acceptat sa mi se alăture, fiindcă, spunea el, își dorea o viață cu mine. Înainte sa venim aici (și cu sora și cumnatul meu, locuim toți 4), ne certam destul de des. În acești 3 ani m-a mințit de multe ori, s-a drogat cu iarba, mă mintea ca este intr-un loc și de fapt era altundeva. În concluzie, a făcut multe lucruri care m-au făcut sa sufăr mult de tot la vremea respectiva și încă mai sufăr și acum. (Eu nu sunt de acord cu toate astea si nici nu pot avea o persoana langa mine care sa fie asa. Am niște principii mai solide. Si pt ca il iubesc am incercat sa ii deschid ochii. )Dar după fiecare greșeală venea și își cerea scuze, promițând bineînțeles ca nu mai face și ca el pe mine mă iubește și tot felul de cuvinte și promisiuni pe care de altfel niciodată nu și le-a respectat. Mereu a știut ca voi ierta și si-a permis sa se joace cu încrederea. Sunt multe lucruri de povestit, dar încerc sa fac un rezumat.
Venind aici în Anglia, am crezut ca acord o noua șansă și relației, pt ca noi nu am mai stat niciodată împreună și știu ca el își dorea foarte mult. Am crezut ca vom și fericiți, și ca, așa Cum a promis, va renunța la tot, la anturaje, marijuana, petreceri dubioase, minciuni, tot, așa Cum a promis înainte sa plecam din tara. Ei bine, ajunși aici am descoperit o alta persoana, nu cel pe care îl stiam. A fost nevoit sa își vândă mașina și sa se împrumute la tatăl lui cu niște bani (părinții lui sunt despărțiți ) sa ne putem descurca aici cu toții. Însă ajunsese sa îmi reproșeze în fiecare zi ca el a cumpărat totul prin casa, ca m-a ajutat, ca nu suntem recunoscători, ca datorita lui suntem aici , sa dorm pe canapea fiindca el a cumparat patul, ca ma da afara pt ca el a platit chiria etc. A început sa îmi spună lucruri urate și despre familia mea, lucru pe care nu îl făcea în țară. Și cel mai important, a devenit violent fata de mine. Mai întâi verbal, apoi încet încet cu îmbrânceli și amenințări, prin a sfârși zilele astea cu o palma peste față, tras de par urlete. El în familia lui a văzut violenta, eu nu. Și el mereu îmi spunea ca nu ar da niciodată într-adevăr femeie fără apărare, ca nu vrea sa urmeze exemplul tatălui sau violent. Dar iată ca din nou faptele demonstrează contrariul. Pe toată perioada relației , mai mult vorbe au fost din partea lui. Eu am dat vina ca nu este încă matur și de asta se supara și se comporta așa copilareste, dar se pare ca are probleme mai profunde. Și iată ca eu iar sufăr. M-a făcut de ras în fața familiei mele, mi-a frânt inima din nou. Sunt departe de casa, avem stresul datoriilor, banii abia ne ajung si el mă forțează sa îi dau înapoi ce îi datorez, în condițiile în care știe ca nu am de unde. Este inuman, este un monstru. Nu îl mai recunosc mă jignește și mă împinge și de față cu sora mea, și nu îl credeam în stare! Nu mai știu ce sa fac, a spus ca va pleca și intr-un fel poate asa este cel mai bine. Ieri am intrat pe contul lui de Facebook și am găsit o conversație cu cineva, în care îi cerea iarăși iarba. Nu vreau sa se reapuce, țin la el încă deși știu ca nu merita. Pe de alta parte știu ca nu mai am de ce sa mă bag. Spuneti-mi ce sa fac, sunt confuza.


Irina Cohal 9:13am Dec 2
Nimeni nu-ți poate spune ce să faci, dar poți să te întrebi daca asta este viața pe care ți-o dorești. Lucrurile nu devin mai bune odată cu trecerea timpului, dimpotrivă…

Raluca Neagu 12:21pm Dec 2
Buna! Regret ca esti nevoita sa treci prin incercarea asta grea, departe de casa si alaturi de cel pentru care ai luptat, dar care cum spuneai se transforma in ceva ce nu iti doresti. Ma gandesc ca fiecare dintre noi suntem responsabili pentru alegerile din viata noastra, eu inteleg ca iti doresti sa il salvezi din aceasta capcana (pe care tu o vezi distructiva), dar oamenii nu pot fi salvati daca nu vor salvarea. El ia decizii prin filtrul lui, tu prin al tau. Poti sa il fortezi sa aleaga ~ce este mai bine~ dar daca nu vine din partea lui schimbarea, ci o face ~pentru tine~, nu va fi schimbare cu adevarat, ci una de fatada. Tu in schimb esti cel mai important om din viata ta :) Te multumeste relatia aceasta? Cat este iubire, cat este dezamagire? Tu stii cel mai bine, noi nu putem decat sa iti fim alaturi, asa virtual, cu un gand bun si cu o incurajare.

Adriana Ene 7:51am Dec 3
Crezi ca se va schimba?Asta-i viața ce ti-o dorești?Caută răspuns pănă apare un copil.

Maria Adam 8:58am Dec 4
In primul rand, tu si familia ta (cei care sunt cu voi in apartamentul din Anglia), trebuie sa reglementati problema baniilor si a independentei financiare.Din cate ai scris, asta am dedus eu. Desii probleme au fost si inainte, ele s-au acutizat acum, din pricina baniilor .Acest lucru ar trebuii rezolvat prima data si pe urma , vazut daca relatia voastra are ca motiv, acest aspect si daca are viitor .Atata timp, cat sunteti, la "mila " lui financiara, problemele vor fii si situatia va devenii si mai acerba. In ce priveste relatia voastra…tu stii pana unde poti intinde limitele acceptarii sau pana unde te opresti cu, compromisul.Ideea este ca, de el depinde daca vrea sa schimbe ceva la comportamentul lui.Tu nu poti lua decizii in locul lui. Sfatul meu…revizuieste-ti prioritatile si asteptarile, fata de situatia de fapt si de aceasta relatie.
Inca un aspect…faptul ca ii verifici corespondenta si mesajele, nu te vor ajuta sa elucidezi misterul fata de el.Din contra, poti descoperii lucruri care te vor ranii si mai mult ,nu mai vreau sa adaug faptul…ca nu este un gest tocmai onorabil de ai " scormonii" prin facebook.Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita