consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani si am stat 4 ani in Spania cu mama mea si cu tatal vitreg, iar de 6 luni in America. Tata e in Romania si sunt mai apropiata de el si de bunicii din partea lui, care m-au crescut si ei o perioada. Tatal vitreg a ridicat mana la mine si imi spune ca n-o sa ajung nimic in viitor.

Terapeuti.ro 6:12am Jun 16
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,am 17 ani si am stat 4 ani in Spania cu mama mea si cu tatal vitreg pentru ca parinti mei sunt despartiti.Cand aveam 7 ani si mama a plecat in spania. Iar de 6 luni stau in America cu ea si cu el..iar tata sta in romania..cand eram mica a plecat in spania ca sa ne descurcam mai bine, sa intors cand eu eram in clasa a 4a si am fost crescuta de bunica si bunicul din partea lui tata. Sunt mai apropiata de tata decat de mama pentru ca ea este o fire mai rece si nu isi arata iubirea, dar eu n-am fost crescuta asa, bunici mei mereu au fost dragastosi. Imi este dor de ei si de tata, cu mama nu prea ma mai inteleg pentru ca orice ce fac pentru ea nu este okey si nici pentru tatal vitreg a ridicat mana la mine lucru pe care nici tatal meu nu la facut si mereu ma compara cu oricine si imi spune ca n-osa ajung nimic in viitor. Iar mama nu spune nimic, tatal meu nu stie cum se comporta ei cu mine..bunica mea spune ca ar trebui sa vorbesc cu el sa ii explic cum ma simt si ca nu sunt bine cu ei. Am 2 optiuni..sa raman aici cu mama sau in decembrie sa ma intorc in romania. Sunt la scoala de 2 luni si am trecut anul dar mama mi-a spus ca si ce..oricine poate..ea nu ma sustine in nimic. Nu stiu ce sa fac..am nevoie de o parerea am cantarit situatie si pe acolo si pe alta parte..stiu cine ar lasa America pentru Romania dar nu mai pot sta asa.


Cristina Anghel 6:59am Jun 16
E greu sa dam un sfat. Situatia e delicata… Daca poti alege tu, atunci urmeaza-ti instinctul. Poti reveni mai tarziu in America, nu pleaca din loc. Iti doresc fericire si succes!

Botezat-Antonescu Radu 7:13am Jun 16
ideea este ca, desi esti minora, ai varsta la care poti alege la care dintre parinti vrei sa traiesti… din punct de vedere legal. Daca vrei sa cresti in Romania, este dreptul tau si poti discuta cu tatal tau natural ce demersuri sunt necesare pt a te muta. Sau poti astepta pana la 18 ani si sa pleci direct, daca asta vrei. Eu te incurajez sa faci ce simti ca este mai bine pt tine (oricum asta este tendinta in noi toti) insa fa-o cu cat mai mare cugetare. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile