consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 13 ani si parintii mei se cearta. Problema mea este ca atunci cand s-au certat acum cateva luni tata era sa plece de acasa. Sunt foarte stresata. Nu ma mai pot uita la serial, nu mai pot sa citesc, nu mai ascult muzica pentru ca sunt atenta la ei sa nu se certe si sa nu divorteze.

Terapeuti.ro 9:37am Mar 16
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna. Am o problema.
Am 13 ani si parintii mei se cearta. Acum vreo 4 ani s-au certat rau si erau cat pe ce sa divorteze. Eram mica si nu am inteles exact motivul. De atunci se cearta tot mai des. Au certuri mai mici, dar problema este ca se cearta si mai rau. Tata ameninta de fiecare data ori ca nu mai da bani la casa, ori ca pleaca de acasa etc
Tata se enerveaza repede dar ii si trece repede.
Chestia e urmatoarea: Ieri s-au certat mai rau din cauza bunicii mele (mama mamei mele). Tata si bunica nu se inteleg prea bine. Jumatate din an stam acasa la bunica mea. Tata face chestii prin curte (din banii lui) si s-a enervat deoarece bunica a taiat ceva (iar tata ii zisese sa nu o faca). Tata a facut-o proasta pe bunica si mama i-a luat apararea. De atunci a inceput cearta. S-au certat si din cauza banilor si din cauza bunicii. Am reusit sa il calmez pe tata si acum sunt partial impacati. Problema mea este ca de cand s-au certat in urma cu cateva luni cand era sa plece de acasa sunt foarte stresata. Nu ma mai pot uita la serial, nu mai pot sa citesc, nu mai ascult muzica pentru ca sunt atenta la ei sa nu se certe. I-am spus lui tata de ce sunt asa stresata: Ei s-au certat, ei s-au impacat de fiecare data, dar o data e ca niciodata. Se pot certa si pot divorta. Nu stiu ce sa fac ca sa nu se mai certe. Ajutor!
Multumesc anticipat.

Botezat-Antonescu Radu 9:49am Mar 16
baga-i in ‘sedinta’ pe parintii tai si vorbiti in 3 despre ce se intampla, mai ales cu tine; arata-le/spune-le tot timpul ce simti pt ca pare ca ei se ‘vad’ doar unul pe celalalt. Existi si tu, sunt parintii tai. Daca sunt de acord mergeti impreuna macar la 2-3 sedinte de consiliere, ca familie. Curaj, se poate!

Remus Costache 2:34pm Mar 16
curaj in ceea ce a spus si colegul mai sus!!!

Mihaela Roxana 3:09pm Mar 16
Inteleg ca trebuie sa fie foarte dificil pentru tine sa vezi cum parintii tai se cearta si sunt mai mereu la granita cu separarea/divortul. Oscilatia asta in cuplul lor, intre a fi impreuna sau a se desparti in mod sigur te deruteaza si pe tine si iti provoaca un stres suplimentar. Dar nu este pana la urma, datoria ta ca si copil al unor adulti sa le rezolvi problemele de cuplu si neintelegerile. Stiu ca probabil iti este frica de ziua cand indiferent ce ai face, separarea parintilor tai se va produce……dar, trebuie sa tii minte ca adultii sunt responsabili de propriile vieti. Asa cum s-a mentionat mai sus, tot ce poti face tu este sa le explici cum te fac ei sa te simti cand se cearta si care sunt nevoile tale in familia ta. Cred ca iti asumi prea multa responsabilitate fata de parintii tai si nu e corect pentru tine. Mult succes!


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile