consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt elev in clasa a 9-a la unul dintre cele mai bune licee din Bucuresti. Am ajuns la concluzia ca nu sunt destul de inteligent ca sa iau note mai mari. Nu pot sa petrec mult timp invatand, mi se pare imposibil si imi pierd concentrarea.

Terapeuti.ro 6:02am Jun 15
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,sunt elev in clasa a9a la unul dintre cele mai bune licee din Bucuresti. De la un timp,am probleme cu mama mea,parintii mei fiind divortati,eu stau cu mama mea si cu fratele meu. Cu fratele meu nu am o relatie foarte stransa,nici cu tatal meu si nici cu mama mea. In schimb am o relatie foarte stransa cu grupul meu de prieteni,pe care ii consider cu adevarat apropiati. Nu sunt apropiat nici fata de colegii mei,decat relatia pe care o am cu ei la scoala. Petrec cate 2-3 ore afara cu prietenii in timpul scolii,de luni pana vineri si cam 6-7 ore in zilele de weekend. Mai stau si aproximativ 3 ore pe telefon in fiecare zi. Pentru scoala ma pregatesc aproximativ 2 ore pe zi,depinde de situatie,uneori pana la 5 ore pe zi.Situatia la invatatura nu este foarte buna.Fata de colegii mei,sunt cam al 20-lea copil din clasa la invatatura.In scoala generala eram cel mai bun din scoala si aveam note de 10 pe linie. Nu am facut o scoala usoara,erau si in scoala mea destul de multi elevi premianti,insa eram mai bun decat ei. Nu am asa multe note sub 5,insa de obicei nota maxima pe care o obtin in teste este 7-8 ceea ce nu mi se pare foarte satisfacator,insa eu chiar ma straduiesc sa iau notele astea. Am ajuns la concluzia ca nu sunt destul de inteligent ca sa iau note mai mari. Mama mea crede ca este datorita faptului ca stau afara si pe telefon. Eu nu pot sa petrec mai mult timp invatand,mi se pare imposibil si imi pierd concentrarea. Nici bani de buzunar nu prea primesc. Primesc 50 de lei pe saptamana cateodata cand mama mea vrea sa imi dea. Vreau sa ii explic cumva ca am si eu nevoie de un timp in care sa ma recreez pentru ca ea nu e de acord nici sa ies afara cateodata si ma pedepseste des pentru asta. Nu stiu ce sa fac. Am mare nevoie de un sfat de la voi. In principiu,as vrea sa stiu cum sa pun lucrurile in balanta,sa ma apropii de mama mea,pentru ca eu o iubesc din tot sufletul si imi pare foarte rau cand o supar,sa imi imbunatatesc situatia sco
lara si sa am si un anume timp de relaxare.


Botezat-Antonescu Radu 6:40am Jun 15
dupa cum scrii nu mi se pare ca ai fi mai putin inteligent. Presiunea asta de a lua numai note mari in loc de a pune accentul pe ce este important sa asimilim ca informatie/educatie in timpul scolii nu este vina ta, ci a sistemului. De tatal tau nu ai prea vorbit insa… poate ca performanta ta scolara si modul in care te simti are legatura cu divortul… de obicei/teoretic are. Eu i-as sugera mamei tale sa va ia de mana pe tine si pe fratele tau si sa mergeti toti 3 la un consilier de familie unde sa discutati aceasta criza a ta… buna comunicare este cheia relatiilor echilibrate (indiferent daca este cu mama, fratele, iubita, prietenii, etc.). Se poate, succes!

Cristina Anghel 8:02am Jun 15
Asa este, nu pari deloc mai putin inteligent. Din contra, pari foarte in contact cu ce ti se intampla. Faptul ca vorbesti la telefon te ajuta sa prelucrezi evenimentele din timpul zilei. Atentie sa nu devina ca un drog, ca o carja. Ideal este ca puterea de a trece prin anumite situatii sa vina din interiorul nostru, nu din afara. Poti aluneca pe panta consumului de tigari, alcool sau altele. Dar, consilierea de familie ar fi foarte utila pentru toti. Ati sti cum stati si unde trebuie lucrat. Succes, nu te lasa! Esti un baiat deosebit!

Olimpia Ciocea 7:45pm Jun 16
Esti un baiat inteligent dar te demoralizezi comparandu-te mereu cu ceilalti in loc sa-ti valorifici propriul potential.Mama te iubeste si asteapta doar sa- i spui cum te simti , care sunt nevoile tale. Daca considerati un ajutor specializat v-ar putea scoate din impas.Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile