consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ma gandesc ca am probleme de comunicare daca m-a parasit toata lumea. Daca imi spun parerea, lumea se supara si de aceea am hotarat sa nu mai vorbesc.

Terapeuti RO 8:32am Oct 22
Mesaj:
Ma numesc Nicoleta, am 42 ani, sunt contabila, și sunt o mama singura de 10 ani. Am ajuns într-un moment al vierii mele pe care nu-l știu cum sa-l depășesc.
De 10 ani am divorțat. Căsnicia s-a terminat destul de violent. Am ajuns acum, după 10 ani, sa nu mai vorbesc deloc cu fostul meu soț.
De aproximativ 2ani, am hotărât sa nu mai sun pe nimeni, am zis sa vad cine ma cauta și cine ma iubește. Ghinion. Am ajuns acum o persoana foarte singura, fără prieteni.Am uitat sa spun ca fac parte din o familie numeroasa: 6 copii. Părinții mi-au murit.
Si asta nu ar fi foarte grav. Cel mai grav este ca nu mai ma înțeleg deloc cu fiica mea, are 19 ani.Am zis la început ca este de vina perioada adolescentei, dar acum nu știu ce sa mai zic.Ea zice într-una ca vina este a mea și trebuie sa merg la psiholog. Eu nu cred asta, ma simt o persoana destul de cerebrala, dar certurile sunt foarte dese, iar ea repeta același lucru.Eu nu vreau de la ea decât puțin respect.
Ma gândesc ca am probleme de comunicare dacă m-a părăsit toată lumea.Daca îmi spun părerea lumea se supară și de aceea am hotărât sa nu mai vorbesc. Am sa-mi fac numai datoria, și acasă și la serviciu, nu-mi mai exprim părerea și opiniile mele și am sa vad dacă este mai bine asa.
Crede-ti ca este mai corect asa?

Ioana Frecan 10:15am Oct 22
Buna ziua. Nu este deloc sanatos sa nu va exprimati parerea sau opiniile. Si apoi sa fie mai bine pentru cine daca faceti asta? Pare ca dvs. aveti ca mijloc de aparare retragerea si asa nu ati mai cautat pe nimeni si in prezent doriti sa nu mai exprimati parererile dvs. Cred ca v-ar fi utila terapia pentru a dezvolta modalitati mai adaptative de raportare la relatiile cu cei din jurul dvs. Toate cele bune.

Florea Elena Roxana 10:17am Oct 22
Si ce e rau in a merge la psiholog? la un momendat in viata cred ca fiecare din noi ar trebui sa mergem si nu pt ca suntem noi defectii ci ca ne ajuta sa depasim un obstacol. Nu inseamna ca sunteti diferita daca mergeti la psiholog. Tinand cont ca amandoua sunteti un impas nu ar strica o vizita la un specialist asa veti deschide usa comunicari intre voi doua. Puteti apoi sa comunicati mai bine.

Diana Fotin 8:38am Oct 23
Sunteti intr-o perioada mai dificila a vietii dumneavoastra,dar toti trecem prin diferite crize existentiale de-a lungul vietii.Nu cred ca va doriti cu adevarat “doar sa va faceti datoria acasa si la servici”.Aveti insa nevoie sa “va redescoperiti”,sa aflati cine sunteti cu adevarat acum,ce nevoi si ce asteptari aveti s.a.Aveti multe intrebari si prea putine raspunsuri.Intr-un cabinet de psihoterapie impreuna cu un specialist veti afla foarte multe …veti descoperi noi modalitati de relationare si comunicare…De asemenea,va sugerez sa cautati grupuri de analiza si dezvoltare personala si sa participati la aceste sedinte terapeutice.Va asigur ca va fi o experienta minunata si veti descoperi ca viata poate oferi si surprize placute la aceasta varsta.Toate cele bune..


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile