consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fetita mea de 7 ani se teme ca ar putea avea orice boală despre care aude. Recent a auzit ca fluorul din pasta de dinti nu e sanatos si face adevarate crize pe tema asta!

Terapeuti.ro 8:05am Apr 4
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Fetița mea de 7 ani se teme că ar putea avea orice boală despre care aude, ori recent a auzit că florul din pasta de dinți nu e sănătoasă! Face adevărate crize pe tema asta!


Gianina Viditchi Csapo 11:36am Apr 4
Sunt și paste de dinți fără flour. Poate ar fi o soluție de moment. Puteti sa ii explicati cum și de ce se îmbolnăvesc oamenii și că datorită varstei și alimentației e foarte Putin probabil sa se îmbolnăvească.

Cristina Anghel 12:39pm Apr 4
Petrece mult timp cu o persoana anxioasa, hipocondra?

Adelina Adalina Ioana 5:24pm Apr 4
Anxietatea poate fi cauzata de mai multe surse. Unul este un fond mai sensibil emotional la stimuli si o fire fricoasa, care se poate tratat prin terapie comportamentala. Alta cauza poate fi o influenta din exterior (si trebuie investigat de catre dumnoavostra sau de catre terapeut) daca cineva o invata sa ii frie frica – si se trateaza prin terapie. Iar cea de-a treia cauza poate fi un eveniment traumatic (traumatic pentru ea, deci posibil nesesizat de adulti) care a pornit o frica de boli, de exemplu o raceala, o gripa, o remarca a cuiva despre cat de rau e la spital si sa ai o boala. SI aici tot terapia este necesara pentru ca frica aceasta sa nu se fixeze. E froarte usor sa ne fixam o frica pentru ca transformam toti stimulii din jur in dovezi si evenimente intaritoare, chiar daca ele nu neaparat asta reprezinta. Un fricos isi resemnifica mediul ca sa ii sustina frica. De exemplu: cineva cu frica de boala nu se mai duce la scoala pentru ca un coleg e racit in colectivul clasei sau citeste ca unele sampoane contin silicon care face rau parului (dupa unele reviste sau teorii) si nu se mai spala pe cap cu el, desi mai toate contin silicon si toti ne spalam cu ele si nu ne fac nimic.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile