consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum trebuie abordat un copil cand vine vorba de o mutare in afara tarii? Este vorba despre o fata de 11 ani si un baiat de 7 ani. Fata a fost de acord pana in momentul in care s-a inscris la handbal…

Terapeuti.ro 8:20am Mar 4
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua!
Intrebarea mea este cum trebuie abordat un copil cand vine vorba de o mutare in afara tarii .Este vorba despre o fata de 11 ani si un baiat de 7 ani.Fata a fost de acord pana in momentul cand a inceput sa se inscrie la handbal acu 3 saptamani.
Mama este divortata si sta in chirie datorita faptului ca nu are unde sa stea.Ajutorul financiar vine din partea mea,fiind sora(matusa copiilor).De precizat ca ,copii au fost 3 saptamani in Anglia anul trecut de sarbatori.Le-a placut,au fost incantati.Astazi m am intampinat(atat eu(matusa) cat si mama copiilor de refuzul fetei de a mai veni si studia in Anglia cand ia fost adresata intrebarea in legatura cu venitul in Anglia la vara.De precizat ca mama copiilor nu este sustinuta financiar decat de mine,tatal copiilor nu le plateste pensia alimentara.Considerati ca se pot adapta sau trece cat de cat usor peste aceasta situatie?Sprijinul moral il vor avea,dar as dori cum sa punem problema cat de cat.I am explicat fetei ca mama nu pleaca pentru ca vrea ea,pleaca pentru a le putea crea un viitor,etc.Sper ca ati inteles situatia si problema care este momentan.

Multumesc!
Anca


Cristina Anghel 8:35am Mar 4
Fata (cat si baiatul) au o viata a lor, cu prietenii lor, cu scoala, etc. Pentru ei nu este interesant aspectul legat de bani. Nu e problema lor. Ceea ce ii intereseaza este sa se integreze in colectiv, sa aiba prieteni, sa se joace, eventual sportul sau alte activitati. Vorbiti cu ei, spuneti-le ce ii asteapta. Oferiti-le alternative, astfel incat sa simta ca pot alege, nu ca li se impune ceva ce nu pot refuza. Oferiti-le si alternativa intoarcerii in tara (chiar daca aceasta nu exista) dupa o perioada de 6 luni. Cu siguranta se vor acomoda in acest timp si nu va mai fi necesar. Totusi, aveti grija sa cunoasca cat de cat limba inainte de a pleca si nu le faceti promisiuni care nu pot fi indeplinite (daca totusi nu se acomodeaza in 6 luni sau un termen rezonabil, ar trebui sa aveti in vedere si varianta intoarcerii in tara). Succes, sunteti o matusa pe cinste!

Lia Oltean 8:49am Mar 4
Subscriu recomandărilor colegei, în ceea ce privește interesele copiilor și implicarea lor în decizia plecării. Argumentele de oameni mari nu sunt valide pentru ei, așa ca pregătirea din timp și prezentarea posibilităților odată ajunși acolo sunt utile. Cu toate astea, din punctul meu de vedere, poate ca nu ar fi util sa le prezentați aspecte care nu sunt posibile, precum reîntoarcerea în tara – copiii vor tine minte și se vor simți trădați, încrederea se va pierde. Propun o abordare onesta în schimb. Totodată, dacă observați ca au dificultăți de adaptare dupa ce au stat o perioada acolo, indicat ar fi sa apelați la un specialist.

Clau Anki 9:56am Mar 4
Prezentati-le avantajele. Ei sunt norocosi pentru ca isi vor face si mai multi prieteni, pe langa cei din tara. In plus acolo au mai multe oportunitati de distractie (dezvoltare), decat in tara, iar mama le va putea realiza si mai multe dorinte. De asemenea nu se pune problema separarii de mama, atat timp cat vor fi cu ea in Anglia. Daca raman in tara, vor avea prieteni mai putini si vor duce dorul mamei, iar distractia va avea si ea de suferit. Acum, daca au aceste perspective ei sa aleaga care varianta o doresc. Daca si asa aleg sa ramana, plusati cu avantajele (reale) si cu consecintele negative in cazul unui refuz. Negociati. Spuneti-le ca aceasta plecare nu este definitiva, ei putandu-se intaorce la prietenii din tara, in vacante, atunci cand si prietenii vor fi liberi de scoala si vor avea mai mult timp de petrecut impreuna. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile