consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 30 de ani si imi este extrem de greu sa merg, desi, medical, nu mi-a fost depistata nici o problema. Ma chinui enorm sa imi sincronizez picioarele cu corpul si mainile, este un adevarat stres pentru mine, transpir abundent si sunt momente in care am dureri de oase ingrozitoare pentru ca practic imi fortez corpul.

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua, ma numesc Alexandra si am 30 de ani. Problema mea este stanjenitoare si anume.. imi este extrem de greu sa merg.Pur si simplu mersul pe strada,pe jos, nu e un gest reflex precum a celor din jur.Trebuie sa ma chinui enorm sa mi sincronizez picioarele cu corpul si mainile ,este un adevarat stres pentru mine pentru ca uneori ajung sa arat caraghios,transpir abundent din cauza stresului si sunt momente in care am dureri de oase ingrozitoare pentru ca practic imi fortez corpul.Spune-ti-mi va rog frumos, ar putea fi o afectiune locomotorie sau de natura psihologica?Tin sa mentionez ca sunt o persoana timida dar nu sufar de nici o fobie iar din punct de vedere medical,nu mi a fost depistata nici o problema.Iesitul afara din casa e un calvar din cauza acestei situatii.Astept cu drag sfatul dumneavoastra

Marilena Popa
Marilena Popa Dar in casa aveti vreo dificultate in a merge? Aceasta dificultate o aveti dintotdeauna sau a aparut la un moment dat? Daca ati epuizat toate investigațiile medicale si nu s-a depistat nici o afectiune, cu siguranță are cauze psihice. Va recomand sa mergeti la psihoterapie, acest simptom pare a fi legat de o anxietate sociala sau de imaginea coporala, de vreme ce dumneavoastră reusiti sa scurtcircuitati si incercati sa controlati o functie care in mod normal ar trebui sa fie reflxa. Ma intreb daca aveti informatii in legătură cu perioada in care ati inceput sa mergeti, daca ati avut o dezvoltare “normala” in aceasta privinta. Sunt multe semne de întrebare in legătură cu ceea ce descrieti, ma puteti contacta in privat daca doriti. Toate cele bune!
Tina Petrareanu
Tina Petrareanu Bună Alexandra, eu am în terapie o tânără cu aceeași problemă, am întrebat -o ce aș putea să îți răspund și a zis să iei pe cineva cu tine să te țină de mână pe stradă, să vezi că nu se întâmplă nimic rău.
Ea mai obișnuiește să își proiecteze o imagine a ei care îi place în momentul în care trebuie să meargă și simte că nu prea îi iese ( nu se întâmplă mereu să nu îi iasă).
Și apoi se mai gândește la alte lucruri, își ocupă mintea cu altceva.
Cauza e psihologică pentru ea, o formă de manifestare a anxietății.
Monica Enescu
Monica Enescu De când aveți această problemă, a fost mereu așa, a apărut pe parcurs? Cum văd persoanele din exterior problema dvs (familia, prietenii, cei apropiați). Ce investigații medicale ați făcut pana acum? Ați fost consultată și neurologic? Dacă cauzele medicale au fost excluse și dacă aceasta dificultate se manifesta doar pe strada sau în spații deschise unde puteți fi văzută, atunci cauza poate fi psihologică și va încurajez sa apelați la psihoterapie. Mai aveți și alte dificultăți de natura socială, sau emoțională? Alte situații care va streseaza?


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier