Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 22 de ani si este posibil sa am 3 tulburari de personalitate: borderline, evitanta si dependenta sau personalitate disociata? Am completat teste online pentru toate si au fost afirmative. Principalele probleme sunt golurile mari de memorie, anxietate, insomnie si maladaptive daydreaming.

Terapeuti.ro 7:34am Nov 23
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,

Sunt studenta si am 22 de ani, as avea mai multe intrebari dar pentru a simplifica totul, o sa adresez una principala: este posibil sa am 3 tulburari de personalitate (mai exact borderline, evitanta si dependenta) sau personalitate disociata? Am completat teste online pentru toate si au fost afirmative dar nu stiu cum imi dau seama ce este mai exact si cum ma pot trata. Principalele probleme sunt golurile mari de memorie (adica nu imi amintesc perioade intregi din viata cum ar fi toti anii de liceu, gimnaziu etc.) anxietate, insomnie si maladaptive daydreaming (nu stiu termenul romanesc). Vreau sa consult un psiholog dar mai intai as vrea sa stiu cu ce sa ma prezint mai exact.

Va multumesc.


Lia Oltean 7:53am Nov 23
Solicita o evaluare de specialitate și menționează aceste îngrijorări. Un psiholog poate, în urma evaluării, sa propună un plan terapeutic alături de tine.

Ardus Cecilia 7:54am Nov 23
Eu zic sa cauti un psiholog clinician experimentat si sa te puna pe baterie de teste si atunci vei afla adevarul.Uneori e important sa avem un psiholog langa noi sa ne faca instruirea necesara inainte de raspunde la intrebari.Probabil on-line ai facut un screening si asta nu iti pune un diagnostic prezumtiv.Eu zic ca neaparat sa discuti cu un.psiholog.Apoi pt pierderile de memorie de care amintesti…poate nu sunt chiar pierderi …e de vazut.Psihologul in urma unei evaluari serioase (cam 2 sau 4 sedinte) daca este o problema te va trimite la psihiatru sau neuropsihiatru.

Luminita Bînzaru 7:55am Nov 23
Va recomand sa cautati un psihoterapeut bun in orasul dvs. care sa deruleze evaluarea psihologica in mod profesionist si alaturi de care sa explorati apoi cauzele starilor dvs. si metodele optime de abordare terapeutica. Autoevaluarile, inclusiv testele disponibile pe internet, induc in eroare in lipsa observatiilor directe ale unui specialist (de aici si concluzia dvs. ca ati avea 3 tulburari de personalitate, dintre care 2 sunt tehnic antagonice).

Botezat-Antonescu Radu 7:57am Nov 23
daca doresti sa afli un diagnostic poti opta si pt expertiza psihiatrica (este gratuita prin Asigurare). Daca doresti un profil complet de personalitate un centru de testare este ideal. Daca doresti sa explorezi momentul tau existential, atunci un psihoterapeut te poate ajuta cu siguranta. Succes!

Roxana Maria 10:13am Nov 23
Psihologul clinician e in masura sa te informeze cel mai bine in legatura cu ceea ce te framanta, iiti poate aplica teste corect, avand si interpretarea..de asemeni, poti consulta un psihiatru . Doresc sa precizez ca aceste autoevaluari facute pe internet va pot induce multe confuzii, tot ce tine de sanatatea individului ar trebui sa ramana in sarcina specialistilor.

Cristi Oprea 11:05am Nov 23
Lasa-ma cu testele online, deoarece asa iesi bolnav de toate cele care exista si nu exista. Du-te la un specialistm si te va ajuta el.

Psihologul Va Raspunde 11:56am Nov 23
Nu doar diagnosticul e important, ci rezolvarea situatiilor de viata care te fac sa functionezi mai dificil. Deseori diagnosticul e irelevant, la fel si rezultatul testelor. Ce conteaza e sa functiuonezi, sa dormi bine, sa fii fericita… Cauta un psihoterapeut care sa te ghideze in acest sens, si fereste-te sa cazi in plasa unor medici care prescriu la greu medicamente, care nu rezolva deficientele de gandire, ci trateaza doar simptomul, ameliorandu-l temporar…

Marius Dumitrescu 3:27pm Nov 23
NU exista om perfect si chiar terapeutul continua intreaga viata sa se devolte pe toate planurile. In anumite tipuri de pishoterapie, chiar se lasa genul de evaluare despre care vorbiti mai pe la incheierea procesului terapeutic. In functie de determinarea dumneavostra multe se pot rezolva si o evaluare clinica pusa de la inceput ca o eticheta poate face mai mult rau decat bine. Evident este posibil sa aveti un trecut destul de neplcut vis a vis de perioadele de viata mentioate daca uitarea este folosita ca mecanism de apare, dar pot fi si alte cauze. Doar actionand in consecinta puteti clarifica situatia dumneavoastra caci nimeni nu ofera teste serios concepute si etalonate decat contra cost.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita