consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Tocmai am iesit din postnatal, iar acum simt ca as fi linistita doar daca copilul ar fi langa mine tot timpul.

Terapeuti RO 3:30pm Apr 22
Mesaj:
buna. am 37 de ani, si de o saptamana am inceput serviciul, am fost in postnatal, si am o stare de neliniste la serviciu, imi fac griji pt. copil, mai ales ca a si racit. sunt agitata m-am certat si cu sotul, l-am acuzat ca nu l-a protejat pe cel mic, nu pot sa ma linistesc, imi vine sa plng din orice sunt f. nervoasa nu stiu cum pot sa trec peste acesta situatie, simt ca daca copilul ar fi langa mine tot timpul m-ar mai linisti putin.

Carmen Caramlau 7:20pm Apr 22
Buna. Esti o mama buna, e normal sa iti faci grija pentru copil. Dragostea ta pentru copil nu se va schimba cu timpul, dar reactiile tale da, iti garantez. Te-ar ajuta mult sa-ti gestionezi reactiile prezente, dar ai nevoie de ajutor. Acum suferi dupa ruptura de copil, chiar daca nu faci decat sa urmezi tiparul clasic de reintegrare in munca. Apeleaza la un terapeut, ai grija de tine intai de toate, altfel nu vei putea sa-ti ajuti copilul asa cum iti doresti. Inca o data: treci printr-o faza absolut normala, extrem de des intalnita. Din pacate putini inteleg exact ce se intampla in sufletul mamei in aceste momente si tind sa critice exagerat sau sa reduca la zero importanta unui asemenea proces. Ai incredere ca ai toata intelepciunea si puterea sa treci si prin asta (doar ai trecut prin atatea si uite, esti ok!), dar imparte greutatea momentului cu un terapeut, cineva care poate sa te ajute cu adevarat, fara a emite judecati de valoare. Numai bine!

Botezat Radu 7:20am Apr 23
exista si alternativa anxioliticelor usoare, in rest autocontrol si rationalizare, avand in vedere ca vorbim despre stari emotionale (irationale). Succes

Taugner Lucian 9:51am Apr 23
este firesc ca o mama sa fie ingrijorata pentru copilul ei. Cand aceasta ingrijorare depaseste un prag, ea poate devenii disfunctionala. Copilul nu poate sta in permanenta langa tine, este doar o credinta de a ta, credinta care pe termen lung te va incurca si mai rau. Faptul ca plangi repede si esti foarte nervoasa este un indice de iritabilitate. Pe langa alternativa medicamentoasa eu iti sugerez sa contactezi un psiholog, macar pentru un nr limitat de sedinte.

Florentina Coman 3:47pm Apr 23
Dragă mamă, se pare că ai tendinţa de a lega binele copilului de prezenţa ta lângă el şi nu-i adevărat. Copilul se poate îmbolnăvi sau se poate răni şi dacă rămâi tu lângă el. Da, aşa cum ţi-au spus deja colegii mei, ai nevoie de raţiune şi nu doar de emoţii: raţiunea te va ajuta să îndepărtezi gândul că doar tu poţi oferi siguranţă copilului. În plus, îl răneşti inutil pe soţul tău şi deteriorezi relaţia de cuplu. Şi nu uita, în universul acesta Cineva veghează asupra noastră mai mult decât bănuim noi. Crezi că poţi împiedica destinul? Fiecare are un destin iar tu nu cunoşti destinul copilului tău. În viaţă însă, plecăm de la premisa că avem toate şansele să trăim mulţi ani, şi să ne fie bine. N-are nici un rost, nu ajută şi nu schimbă în bine gândul că ne-ar putea fi rău, nouă sau copiilor noştri. Da, răul există, boala există şi fac parte din viaţă. Noi luăm măsuri de siguranţă pentru a rămâne sănătoşi însă nu face din asta un scop în sine pentru că atunci nu ne mai putem bucura de viaţa care ne este dată.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed