consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

La 5 luni imi apare mereu imi minte ca imi pierd copilul, ca imi este furat, ca fac un accident…

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

La 5 luni fupa ce am nascut consider ca viata mea e prea frumoasa ca am fost binecuvantata cu un copil pe care l am dorit foarte mult dar totusi ceva consider ca nu este normal cu mintea mea. Imi apare mereu imi minte ca imi pierd copilul fara sa ma gandesc la ceva anume, imi apare asa in minte deodats ca va pleca de langa mine, ca fac un accident de masina ca imi este furat copilul iar lucrurile astea ma fac sa stau in casa departe de toate rautatile lumii ma fac sa sufar si sa ma gandesc la tot ce ii mai rau! Credeti ca iubirea mea e prea mare!? Ca sufoc aceasts iubirea cu gandurile mele!? Ca exagerez!?

Cred ca 90% din proaspetele mame se confruntă cu astfel de gânduri la un moment dat. Eu am incercat sa ma relaxez, sa traiesc momentul! Pana acum da roade.
 2
Bună ziua. Este o obsesie pe care o aveți. Se tratează foarte ușor urmând o terapie psihanalitică. Se poate să dispară de la sine sau se poate să se agraveze. Psih. Tiberiu Seeberger
Este un răspuns care vine din iubire (dar și din evenimentele dvs. de viață anterioare, precum și din ceea ce ați observat de-a lungul vieții la adulții din jurul dvs.) și apare în mințile tuturor mamelor, mai ales la primul copil. Dacă vă afectează activitățile de zi cu zi (le opriți, evitați etc.) merită să stați de vorbă cu un psihoterapeut.
 1
Copilul va implineste. Dar care este starea dvs in general? Obosita,vesela,trista? Sunteti multumita per total?
Se intampla deseori tinerelor mamici. Poate trece de la sine sau poate aveti nevoie de putin ajutor sa depasiti momentul. Bucurati-va de copil! Sanatate!
Buna ziua! Pare a fi o tulburare anxioasa, care poate aparea dupa nastere la multe mamici. Va recomand sa discutati cu un medic psihiatru despre aceste stari si ganduri neplacute. Se pot datora unui dezechilibru hormonal. Mergeti la un specialist, psihiatru sau psiholog, va fi bine!
E o anxietate, o frica nejustificata. Cateva sedinte de psihoterapie schimba perspectivele complet.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile