Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu are o fata de 22 de ani, care locuieste cu noi. A renuntat la facultate, iar pentru ea, casa e un hotel, vine doar ca sa schimbe si sa plece. Vrea multe, dar fara a da nimic in schimb.

Terapeuti.ro 8:53am Nov 25
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua, sotul meu cu care sunt castorita de 5 ani dar avem o relatie de 10 ani. Are o fata acum in varsta de 22 de ani. Cand ne-am cunoscut el era deja despartit in fapt de sotie deci nu eu am fost cauza despartiri lor…. El din cauza unui stil de viata opulent cu care isi invatase familia si dupa o perioada de decadere din pdv economic el a fost nevoit sa plece destul de mult de acasa ca sa asigura acelasi standard. Astfel el a ajuns in Romania si aici sotia l-a anuntat ca vrea sa divorteze. El i-a spus ca e mai bine sa mai astepte pana cand fata o sa mai creasca. In tot acest timp el a avut grija de ele si financiar si sentimental pentru fata. In acest timp ne-am cunoscut si noi si am inceput o viata impreuna inclusiv si o afacere care incet cat de cat sa mearga dar neavand un stil de viata extravagant ci doar unul putin peste medie. Din pacate ulterior copilul a devenit moneda de schimb pentru sotie crezand ca el aici traieste in lux….In acelasi timp nici pe fata nu a putut sa o tina in frau… A terminat liceul destul de modest fapt caruia nu i-a permis sa poata sa intre la o facultate de stat de acolo ci doar una privata care costa mult. Am vorbit atunci cu fata explicandu-i ca e un efort financiar mare si ca trebuie sa invete sa incerce sa obtina si o bursa ceea ce ar fi fost un ajutor pentru noi. A trecut un an si a trebuit sa facem interventii ca sa-l treaca…iar ne-a facut promisiuni ca o sa invete si o sa mearga mai departe…In Al II lea o mare parte nu s-a dus la scoala…dar de fiecare data ne spunea ca nu are probleme si ca toate sunt ok pana cand am aflat adevarata situatie. Atunci a spus ca nu s-a dus ca s-a simtit singura ca nu e tatal ei langa ea si ca nu se intelege cu mama…Atunci ne-am hotarat sa o luam langa noi in Romania. Am discuta cu ea daca vrea daca nu vrea, daca vrea sa faca facultate sau vrea altceva si a spus ca vrea sa faca o facultate. Am umblat aici pana am reusit sa o inscriem la Univ Buc dar din pacate ce a facut acolo a facut si aici…Am intrebat-o daca e ceea ce-si doreste sau nu… Cu mine a avut o relatie buna pana cand a venit aici. Am facut pentru ea tot ce as fi facut si ptr copilul meu sau sora, nu am ingradit-o in a iesi din casa ci doar fiind intr-o tara pe care nu o cunoaste si nici nu-i vorbeste limba ne sie parea normal sa ne spuna macar cand pleaca, daca intarzie…am incercat sa-i fiu prietene si tot ce am cerut a fost doar respect fata de noi, liniste si armonie in casa…. Pe mine mai ales daca tatal ei nu e acasa fiind nevoit sa plece cateodata…pentru ea casa e hotel…doar sa se schimbe si sa plece… A avut cu ea multe discutii dar degeaba.Vrea multe dar fara a da nimic in schimb. Eu am decis sa fac un pas in spate si vreau sa ma distantez putin pentru ca nu stiu ce fel sa ma mai comport… Un sfat m-ar ajuta…
multumesc


Marilena Popa 9:57am Nov 25
Dacă are 22 de ani și nu urmează cursurile unei facultăți nu mai aveți nici o obligație sa o întrețineți. Se chema facultate pentru ca este facultativa. Probabil ca nu a avut ocazia sau mediul necesar sa se maturizeze. O consiliere de familie este oricând binevenită, cred ca v-ar ajuta sa va reglați mai bine rolurile și relațiile.

Doina Zamfirescu 12:12pm Nov 25
Va recomand sa apelati la un terapeut cu care sa discutati aceste lucruri. Ideal ar fi sa mergeti impreuna cu sotul.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita