Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiica mea de 17 ani are un iubit care a abandonat liceul in clasa a 12-a, pentru a pleca la munca in strainatate. Fiica mea invata bine, vrea sa urmeze facultatea de drept, dar a dezvoltat o dependenta fata de el, nu mai are nici prietene, sta in camera ei si vorbeste cu el.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua, fiica mea in varsta de 17 ani are un iubit mai mare cu un an decat ea,care a abandonat liceul in clasa a 12-a, pentru a pleca la munca in strainatate.Fiica mea invata bine,vrea sa urmeze facultatea de drept.El pe viitor vrea sa se stabileasca in afara tarii,iar in prezent vine acasa la 3-4 luni.Problema este ca ea a dezvoltat o dependenta de el, nu mai are nici prietene,sta numai in camera ei si vorbeste cu el, mi-a spus ca s-au despartit dupa care s-au impacat.Eu am incercat sa o sfatuiesc ca ar fi bine sa incerce sa se indeparteze de el pentru ca nu au nici un viitor impreuna, mai mult decat atat la varsta ei nu e ok sa stea singura in casa si sa il astepte pentru ca el vine foarte rar in tara.La ultima discutie ne-am certat si mi-a spus ca face ce vrea si sta cu cine vrea, insa mie imi pare rau de ea ca e un copil bun si merita sa aibe o relatie cu un baiat cu care sa fie fericita.Ce ma sfatuiti sa fac?

Puteți să încercați să o ascultați și să vedeți de ce are ea nevoie. Dvs nu puteți să ii garantați ei viitorul, așadar încercați să fiți mai moderată in afirmații și mai deschisa la nevoile ei, nu la nevoile pe care credeți că ar tb sa le aibă. Câteva ședințe de consiliere psihologica v-ar ajuta. Succes!
 1
Sa o lasati sa cunoasca lumea in ritmul ei.
Oricat de mult ne iubim copii si vrem sa ii ajutam uneori nu putem schimba anumite lucruri prin care ei vor trece. Putem fi alaturi de ei, ii putem asculta astfel incat sa stie ca se pot deschide fata de noi fara sa îi judecam si sa stim si noi real ce e cu ei..si apoi putem sa incercam sa le comunicam ce credem, dar fara sa asteptam ca ei sa actioneze in directia indicata de noi si deci fara sa presam. E mult mai greu de facut asta decat pare..dar poate devine mai usor daca ne amintim ca si noi am gresit, si noi n-am ascultat mereu si face parte din invatare, crestere si maturizare.
 3
Daca parintele este empatic si isi arata afectiunea fata de copil .Copilul devine ascultator.Dar din pacate nu tot ce spune parintele e bun pentru copil .El are personalitatea lui si e bine sa-si urmeze calea lui.Daca agresit se poate indrepta .Si din greseli se invata
 1
Va inteleg nevoia de a controla si de a impune binele cu forta. Insa experientele si greselile ei vor fi lectiile care ii asigura maturizarea. Din greseli invatam. Si nu ne putem feri copiii de viata (scria Adler). Lasati copilul sa traiasca, sa greseasca, sa experimenteze, sa se maturizeze…
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita