consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 13 ani si sunt in clasa a-6-a. Problema este ca media mea este 9.30, iar bunica (stau cu bunica si verisoara mea) se asteapta la o medie mai mare. Au spus ca daca media mea anuala este sub 9.50 nu mai am ce cauta acasa.

Terapeuti.ro 7:00am Jun 19
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Am 13 ani si sunt in clasa a-6-a. Problema este ca media mea este 9,30 ,iar bunica(stau cu bunica si verisoara mea) se asteapta la o medie mai mare. Au spus ca daca media mea anuala este sub 9,50 nu mai am ce cauta acasa. Ce sa fac?


Alex Glazy 7:05am Jun 19
Probabil ti-au spus asa sa te mobilizeze, nu cred ca au vorbit serios asupra faptului c-o sa te izgoneasca.Discuta cu ei pe un ton frumos , asigurandu-i ca la anul iti vei da silinta mai mult.Tu nu te impacienta, pentru ca totusi e o medie decenta, iar tu meriti apreciat(a) pentru efortul de-ai multumi.

Maria Mariana 7:10am Jun 19
Felicitari pentru media obtinuta! Bravo!

Ardus Cecilia 7:10am Jun 19
Spune-i bunicii ca are nevoie de psiholog sa inteleaga ca nimeni nu-i perfect! Esti un copil minunat indiferent de media pe care o obtii la scoala.Eu personal te felicit pt media ta care e foarte buna.Tu reprezinti mai mult decat o medie.

Marilena Popa 7:11am Jun 19
Parintii unde sunt?

Strimbei Cornelia 7:31am Jun 19
Vorbeste cu diriginta ca sa lamureasca pe bunica ca esti un copil exceptional.As vrea sa stiu ,bunica ce medii a avut la scoala?

Cosmin Postelnicu 7:35am Jun 19
Problema ta nu e media de 9,3. Problema e bunica. De fapt, tu n-ai nicio problema. Suntem multi care am trait foarte bine cu medii mai mici de atat. E bine sa aspiri mai sus dar nu motivat de frica.

Aura Mirea 7:50am Jun 19
Sigur bunica are o problema si se ia cu media nepoatei…daca parintii nu sunt acasa ar trb sa vorbeasca cu diriginta clasei

Mirela Parepa 8:00am Jun 19
Sa-i bagi in ma-sa!

Mirela Parepa 8:01am Jun 19
Tu esti minunata! Sa nu uiți asta!

Alex Glazy 8:06am Jun 19
da Ardus Cecilia, frumoase sfaturi…. Daca bunica nu intelege ca este o medie buna si procedeaza aiurea, cum se asteapta lumea sa-i spuna copilul ca are nevoie de un psiholog?Daca ii spune asta, la ce idei fixe are bunica, cred ca chiar o va da afara:))) Ganditi-va va rog de mai multe ori inainte sa ‘ajutati’ pe cineva, stiu ca sunteti bineintentionati, insa va lasati mult prea mult condusi de primul impuls si de emotiile voastre. Aici este strict o problema de obsesie a bunicii, care asa intelege ea ca trebuie facut ca nepoata sa-si dea silinta mai mult, si evident ca nu realizeaza ca prin asta nepoata va avea de suferit mai incolo….

Flor Costa 8:25am Jun 19
Asta se asteapta si de la verisoara ta ? Sau ei nu i-a pus conditii? Vrea doar sa dovedeasca in fata altora ca ea detine fraiele si scoate om din tine. Stai linistita ca te vei descurca in orice situatie, doar fii atenta la cuvintele si faptelor celorlati. Cand spun sa fii atenta, nu spun sa asculti ci sa auzi si sa analizezi, sa nu te lasi manipulata de vorbelor lor. Doar sa te gandesti. Pb e a bunicii nu a ta. Succes! Continua sa inveti bine pentru tine !

Ardus Cecilia 8:41am Jun 19
Bine Alex! Cum zici tu e perfect!

Alex Glazy 9:03am Jun 19
nu exista perfectiune, dar putem tinde catre ea daca ne gandim putin inainte sa intervenim.nici eu nu am interventii perfecte, dar ma gandesc ca in cazul in care nu pot remedia vreo problema, cel putin sa nu o agravez:)

Andrei Motora 9:17am Jun 19
Poti pune problema si asa! ;)

Manuela Bîdiu Ienea 9:55am Jun 19
Mergi acasă, cu multă politețe discută cu bunica acest aspect. Nu o jigni, nu ai de unde să ști ce a trăit ea. Acum îți dai ție o notă în funcție de rezolvarea situației. Mergi fericită, poți să-i duci flori și să-i mulțumești că are grijă de tine. Nu uita să-i promiți că te vei strădui să ai rezultate și mai bune.

Liliana Lily 10:15am Jun 19
Cand eram mai mica am citit intr-o carte ca profesorii nu le spun elevilor la scoala ca cei mai buni nu ajung neaparat si cel mai bine in viata .Atunci nu am inteles si nici nu am fost de acord cu aceasta afirmatie , mai tarziu da .Poate asta o va ajuta si pe dansa sa inteleaga ca viata e cum e si nu trebuie sa-ti taie aripile ci sa-ti dea motive sa ramai , dar sa te si intorci acasa .Doar daca te incurajeaza si e langa tine la bine si la greu vei avea rezultate si mai bune la scoala si vei fi mai puternica in viata .

Mihaela Munteanu 5:28pm Jun 20
Ai o medie foarte buna,felicitari ! Du-te acasa linistita nimeni nu va renunta la un copil asa inteligent si cuminte! Bunica ta are multe temeri ca o vei lua poate pe cai gresite,dar tu iau o in brate ,pup-o pe un obraz si spune-i ca o iubesti mult si ca te vei stradui data viitoare mai mult si sa nu isi faca griji ca tu mereu vei iubi scoala.Cand va fi ziua ei sa ii cumperi o carte despre cum sa iti cresti un copii fericiti si sa i-o oferi cu mult drag si sa ii spui ca e foarte important pt tine sa o citeasca.

Pisiologul De Serviciu 6:34pm Jun 20
Spune-i ca tu ai avut media cea mai mare din clasa.

Grigoras Nitica 11:10am Jun 23
Felicitari ptr.medie!Aspira la mai mult dar nu te stresa,fixa ptr.medii mult mai mari decat poti(este excelenta media si-o sa reusesti multe in viata….),sanatatea este mai importanta.Incearca ”sa vezi”viata cu ochii tai nu cu ochii bunicii,sa gandesti cu mintea ta nu cu a bunicii,ai o minte sclipitoare!!!!!!!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile