consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani. Tatăl meu a decedat când eram foarte mic, iar eu locuiesc cu mama și bunicii. Bunica mea are probleme psihice serioase, încă de mic ma batea și îmi vorbea extrem de urat. Prin 2012 a început să aducă diferite animale in casa, câini și pisici. În momentul de față avem 6 animale de companie, care lasă par, latră și își fac nevoile pe unde apuca.

Terapeuti.ro 6:04am Jul 5
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Mă numesc Andrei și am 17 ani. Tatăl meu a decedat când eu eram foarte mic,nu am avut ocazia să îl cunosc, iar eu locuiesc cu mama și bunicii. Problema este că bunica mea are probleme psihice serioase, încă de mic ma batea și îmi vorbea extrem de urat. Când mama venea acasă de la serviciu, bunica se plângea la ea că am fost rău și că am jignit-o, mama urmând să mă certe și ea foarte rau, deși poate nu avea motive. Prin 2012 a început să aducă diferite animale in casa, câini și pisici. În momentul de față avem 6 animale de companie, care lasă par, latră și își fac nevoile pe unde apuca.
În fiecare zi e scandal pe tema asta, mama reprosandu-mi că dacă nu îmi convine ceva, pot să plec, deoarece acesta este apartamentul bunicii, iar ea nu își permite să cumpere sau să închirieze unul, neavând un serviciu stabil. Cu școala mă descurc foarte bine, am încheiat anul școlar la unul dintre cele mai bune licee din oraș cu media 9,50. Fiind minor, nu știu unde m-as putea duce.. pentru că nu mai suport nimic din casa asta. Încă de mic am avut gânduri sinucigașe, de zeci de ori. Până acum nu am avut curajul sa o fac, și doresc urgent un sfat..


Aurel Nicusor Segarceanu 6:13am Jul 5
Mai rezista puțin Andrei vei intra la facultate,iti vei căuta un mic job ,îți vei închiria o camera cu un coleg si vei scăpa. Viața este frumoasă!

Laura Rauta 6:20am Jul 5
Sesizeaza problema la Protectia Copilului!

Sotir Adriana 6:27am Jul 5
Vorbeste cu directiunea scolii in care inveti,avand rezultate f bune,e posibil sa iti poata oferi un loc in camin daca au camin pentru elevi,ca sa te intretii te poti angaja pe timpul verii full time iar pe timpul scolii part time.Viata ne ofera multe incercari,dar nici una nu merita sa ne luom viata,important e ca inveti bine si asta iti va oferi un start bun in viata.

Little Djini 7:30am Jul 5
Dacă ai 17 ani înseamnă că ești clasa a 11-a sau a 12-a. Ceea ce înseamnă că nu mai ai mult de stat cu familia și ca se apropie bacalaureatul. Vad ca îți plac animalele de companie. După ce iei bacul și pana te hotărăști ce cariera vrei sa urmezi ai putea urma cursuri de dresaj și pet sitting. Iubitorii de animale sunt un pic crazy când vine vorba de prietenii necuvântător și cauta sa le ofere tot ce e mai bun (iar un pet sitter bun scoate bani frumoși).

Marinela Croitoru 7:30am Jul 5
Buna, Andrei. Te felicit ca ai hotarat sa ceri ajutor, sa faci ceva pentru a-ti schimba viata ! Ca si sfat, incearca sa te detasezi emotional de ceea ce se intampla in casa cautand in acelasi timp solutii de a pleca. Poti cere ajutorul unor fundatii care sprijina copiii , pentru a te sustine material cu cheltuielile necesare ( nefiind o suma foarte mare) . Poti vorbi si cu diriginta/ directoarea scolii, poate gasesc ei solutii de cazare in camin de elevi, etc. Sau poti deschide o pagina de fb cu o scurta poveste a ta si a ceea ce ai nevoie , pe care noi toti o vom promova, prin care sa strangi un grup de oameni cu suflet bun ( exista foarte multi astfel de oameni) care sa contribuie material/ lunar pentru a te ajuta cu cheltuielile. Curaj, totul este posibil!

Emilia 7:39am Jul 5
Andrei, sansa ta este sa mergi mai departe la scoala. De asemenea, incearca sa te finantezi singur.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier