Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt un baiat de 15 ani si am un vis care ma bantuie: un ,,om”, caruia i se vede doar forma si e complet negru, ma omoara… Visul se repeta in fiecare an, aproximativ in aceeasi luna.

Terapeuti.ro 7:46am May 5
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna,Sunt un baiat simplu de 15 ani , voios, haios, niciodata pesimist, intotdeauna cu zambetul pe buze, insa am o problema.
Problema mea este un vis; Un vis ce ma bantuie de mai multi ani incoace,
Problema acestui vis este ca , se repeta, pe fiecare an, aproximativ in aceasi luna ( undeva iunie , iulie,)..si mai rau este ca visul este de fapt un cosmar,
Visul este cam asa: Stau linistit ma joc in curtea casei, cand deodata cineva ,,ma trimite" catre poarta casei, iesind la poarta, vad in departare, un ,,om" Negru, negru complet, nu are fata, nu are haine , nu are nimic, pur si simplu e doar forma de om si e complet negru,de frica , ma bag inapoi in curte, dar si din curiozitate ma mai uit o data, insa el este mai aproape, si fac aceasi procedura, pana el se ,,teleporteaza" in spatele meu si ma omoara..
In primul an nu mi.am dat seama de vis.. l-am lasat , am zis ca este un simplu cosmar, urmatorul an, acelasi vis aceeasi procedura, acelasi sfarsit, mi-am dat seama abia dupa ce m-am trezit ca a fost acelasi vis, insa in al 3-lea an, mi-am dat seama cum a inceput visul, insa, nu il puteam schimba, pur si simplu , faceam aceleasi chestii , involuntar, Daca cineva m-ar putea ajuta, as fi foarte recunoscator


Cristina Anghel 8:17am May 5
Visul este un mesaj de la inconstientul tau. Chiar este imposibil sa "ghicim" aici despre ce e. Insa, poti sa te bazezi pe intuitia ta. Ce s-a intamplat in data in care se repeta visul? Un eveniment marcant? Probabil ca are legatura cu acesta. Este necesar sa faci terapie, deoarece, daca s-a intamplat ceva ce nu iti mai aduci minte, ai nevoie de ajutor specializat care sa te ajute in procesul prelucrarii acestui eveniment. Vorbeste cu o persoana de incredere si roag-o sa te duca la un psihoterapeut specializat pe tineri/copii. Succes!

Marius Dumitrescu 8:48am May 5
Incearca sa-ti amintesti cand a aparut acel vis prima data si daca il poti asocia cu un eveniment neplacut sau o situatie de primejdie traita atunci. Este posibil ca evenimentul sa avut loc ciar in acea perioada a anului in care iti reapare anual visul. alege un moment linistit al zilei cand esti singur, apoifara a gandi la ceva anume, scrie pe o hartie primele 4-5 cuvinte, adjective, etc ce-ti vin in minte legat de imaginea om negru apoi om fara fata. Incearca, stand tot asa, linistit si fara a gandi la ceva anume, sa scrii primele cuvinte vis a vis de persoana care te trimite catre poarta casei…. Incearca sa-ti amintesti ce s-a intamplat in viata ta, a familiei tale, in viata de elev scoala, etc in acea perioada a anului, atunci cand ti-a aparut prima data acest vis sau daca perioada are vre-o semnificatie dinani anterior cu ceva legat de viata famililiei tale. In functie de raspunsurile pe care le vei trimite mai vorbim…

Doina Zamfirescu 8:57am May 5
Probabil ca in acea perioada a avut loc un eveniment pe care l-ai perceput foarte intens. Poate fi ceva negativ dar poate fi si un lucru pe care tu l-ai perceput ca pe ceva periculos la o varsta mica. Subscriu la recomandarea colegilor mei de a face cateva sedinte de terapie -vorbeste cu parintii-pentru a identifica evenimentul si pentru a scapa de teama acestui vis.

Ilius-Olariu Ana-Maria 1:51pm May 5
Hipnoza ca tehnica de psihoterapie te-ar putea ajuta. Apeleaza la un psihoterapeut. Daca visul se tot repeta sigur inseamna ceva important pentru evolutia ta.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita