Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Am doi copii și am aflat ca sunt iar însărcinată… Nu pot sa spun ca ne descurcam rău cu banii, dar nici extraordinar… Nu știu ce sa fac, sa pastrez copilul sau sa fac avort.

Mesaj anonim de pe “Intreaba terapeutul online”:

www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul:

Bună ziua! Am nevoie de ajutor ca nu reușesc sa iau o decizie… Am doi copii și acum câteva zile am aflat ca sunt iar însărcinată… Nu pot sa spun ca ne descurcam rău cu banii dar nici extraordinar… Însă îmi e tare frica și nu știu ce sa fac, sa țin copilul sau sa fac avort.. Cel mic are 3 ani și cel Mare 11,ar fi a treia cezariana… Le pun pe toate în balanta dar tot nu reușesc sa iau cea mai buna hotărâre… Nu sunt dezacord nici cu avortul,dar nici nu as vrea ca ceilalți doi sa aibă lipsuri, plus ca iar nu ma mai pot angaja o perioada, nu am ajutor din partea cuiva sa pot lăsa copii… Deci va rog îndrumați.ma sa iau hotărârea corecta…

Marincat Diana
Marincat Diana Niciun psiholog nu iti va da raps la întrebarea asta. Voi ca familie trebuie sa decideți si mai ales tu ca mama. E foarte importanta linistea ta, ca de asta depinde linistea familiei tale. Dacă tu ești nervoasă, agitată, asta se răsfrânge mai ales asupra copiilor. Poti trai cu faptul că ai întrerupt o sarcina cel mai probabil sănătoasă si ca ai refuzat dreptul la viață a unui alt copil al vostru? Trebuie să îți pui în minte cele mai grele si urâte întrebări. Dacă poți trăi linistită cu raspunsul la ele, atunci e in regula sa faci avort. Odată ce ai facut si ai regrete, toata familia are de suferit si mai ales cei doi copii.
Florina Stoian
Florina Stoian Același gând și frământări am avut și eu la a treia sarcina , dar acum am o fata de 30 de ani nu mi-a părut rău niciodată și nici nu pot spune că mi a fost greu , mai ganditiva avortul nu este o solutie
Marilena Popa
Marilena Popa Buna ziua, nu pomeniti deloc despre partenerul dumneavoastră in mesaj. Ma intreb daca el contribuie cu ceva la decizie, daca este langa dumneavoastră sa va sprijine si care ar fi pozitia lui. Este i decizie foarte intima si in acelsi timp foarte importanta, care in acelasi timp trebuie luata cat mai repede. Sfaturile pe care le veti primi din jur, daca va consulati cu cineva, s-ar putea sa nu fie neapărat in interesul familiei dumneavoastră. La fel cum fiecare om e diferit, si fiecare familie e diferita si are nevoi si dorinte diferite. Daca doriti imi puteti scrie in privat si pot incerca sa va ajut sa luati o decizie, desigur fara sa va influentez in vreun fel, ci doar ajutandu-va sa va raspundeti la un set de intrebari.
Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu si eu cred ca este o decizie a familiei voastre si drept urmare trebuie discutata si cu sotul. Decizia finala iti apartine insa poate chiar exista si alte variante. Daca discutam despre moralitate, nu ne ajunge o viata; poate exista totui o cale de mijloc? Tu si sotul sunteti responsabili pana la capat; ce va asumati?
Gabriela Masloschi
Gabriela Masloschi Cumnata mea are 3 copii, de 5 ani, 4 ani si ultimul bebe 9 luni. Toti trei nascuti prin cezariana. Intr’adevar, i-a fost greu un timp, nu dpdv financiar ci psihic. Dar acuma, nu ar schimba asta pe nimic in lume. E foarte fericita ca a pastrat sarcina. Acum depinde foarte mult si de relatia dvs cu sotul, de cum v ati putea descurca cu totii, etc. Sper sa luati o decizie buna pt toata lumea! P. S si eu sunt împotriva avortului.
Monica Enescu
Monica Enescu Cea mai buna hotarare este cea cu care sunteti impacata. Cu partenerul dvs v-ati consultat, el ce spune? Daca va este totusi dificil sa va hotarati chiar si asa, puteti incerca si urmatorul exercitiu: Luati doua coli de hartie si imaginati-va cum ar fi viata dvs peste 5 ani, ce varsta ati avea atunci?

Pe una dintre coli, descrieti cum ar fi viata dvs, avand doi copii, dupa ce ati renuntat la sarcina. Ce varste au copii, ce fac, ce faceti dvs, care au fost dificultatile in ultimii 5 ani, cum ati gestionat situatia, cum va simtiti, cum e o zi din viata dvs? Pe cealalta coala, descrieti cum ar fi viata dvs peste 5 ani, dupa ce ati pastrat sarcina. Ce varste ar avea copii dvs? Ce faceti, cu ce va ocupati, care au fost dificultatile cu care v-ati confruntat in ultimii 5 ani, cum ati gestionat situatia, cum va simtiti, cum arata o zi din viata dvs? La final, recititi ce ati scris. Cu cat veti folosi mai multe detalii in descrierea facuta, cu atat va vor ajuta mai bine sa ajungeti la o concluzie. Numai bine!

Strimbei Cornelia
Strimbei Cornelia Eu am făcut un avort,al treilea copil ar fi fost,din teama ca nu o să mă descurc,ca nu ne ajung banii iar acum regret enorm.
Florina Stoian
Florina Stoian Strimbei Cornelia este groaznic de la o vârstă cu remușcările pentru păcatul din tinerete
Strimbei Cornelia
Strimbei Cornelia Florina Stoian da,groaznic,mai ales că din cei doi copii pe care îi aveam,pe unul l-am pierdut intr-un accident.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile

implant dentar fast and fixed