consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am mers la un bordel in Germania. Mi-am facut testele, totul e ok, dar am cosmaruri foarte rele si realiste despre mersul la bordel. Am o permanenta teama de a ma infecta cu ceva si imi creez scenarii fataliste.

Terapeuti.ro 7:20am Oct 23
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua,

Am și eu o întrebare: în urmă cu ceva timp, cam 6-7 luni, am făcut prostia de a merge la un borde(licențiat ce e drept) în Germania. Mi-am făcut testele la ceva timp după, totul e ok. De curând am revenit în Germania, n-am mai făcut același lucru, dar am avut niște cosmaruri foarte rele și foarte realiste despre mersul la bordel astfel încât dimineața nu știam dacă am visat sau nu. În ultimele 6 luni am avut destul de des astfel de coșmaruri și am avut o permanenta teamă de a ma infecta cu ceva.
E foarte stresant mai ales ca tot timpul îmi auto-creez scenarii fataliste. Care ar fi părerea dumneavoastră?


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:36am Oct 23
este ce simtiti ca este. Pare sa fie o frica foarte puternica de a va ‘infecta cu ceva’. Puteti dezvolta acest subiect impreuna cu un psihoterapeut. Daca apar tulburari de somn, anxietate, etc., puteti consulta si un psihiatru. Succes!

Caius Ionescu 8:17am Oct 23
Riscul de a va îmbolnăvi e singurul motiv penru care considerati ca mersul la bordel este o “prostie”? Sunteti ok din ce ziceti. Visele cu continut erotic nu sunt întotdeauna un “cosmar”. Ce anume le face pe ale dvs. sa fie? Ar fi posibil ca frica de a va îmbolnăvi sa ascundă de fapt alta teama? Bineinteles ca ar fi indicat sa discutati cu un specialist.

Marilena Popa 8:27am Oct 23
Cred ca din cauza vinovăției (conștiente sau nu) va așteptați sa primiți o pedeapsa pentru ceea ce ați făcut- infectarea cu o boala cu transmitere sexuala.

Soare Fericire 10:02am Oct 23
https://www.youtube.com/watch?v=I22twhQu_RU

Cristi Oprea 11:34am Oct 23
Spovedeste-te, insoara-te, lasa mersul acolo-simplu.

Lia Oltean 11:51am Oct 23
Probabil ați dezvoltat, pe fondul vinovăției, anxietate în legătură cu acest subiect. Solicitați sprijinul unui specialist pentru a investiga mai bine problema.

Ovidiu-Mihail Grosan 3:32pm Oct 23
Probabil ca in inconstientul tau se afla sentimentele de vinovatie in stare latenta si ele ies la suprafata in urma unei actiuni considerata urata sau nevirtuoasa (mersul la curve si mai ales umilinta de a da bani pt sex). Asta poate din cauza educatiei si a unor principii de viata ce ti-au fost inoculate in copilarie si adolescenta de catre parinti sau tutori. Este de asemenea posibil si ca religia pe care o ai (daca ai) sa contribuie la amplificarea acestor sentimente de vinovatie (ceea ce nu este intotdeauna un lucru rau). Din moment ce ai fost la medic si ti s-a spus ca esti ok, teama este una irationala. Invata sa-ti manageriezi mai bine emotiile si temerile, caci astea te doboara. In acest sens poti consulta un psiholog sau daca nu se poate, iti poti sufleca manecile si sa treci tu insuti la documentatul despre temeri si emotii; in acest sens exista zeci si zeci de carti practice de psihologie pe care eu le recomand aproape de fiecare data oricarui tanar deschis la minte, carti din care poti aplica nenumarate sfaturi. Se gasesc la editurile Trei, Polirom, Polimark si chiar si Curtea Veche. Ti-ar fi in mod deosebit util sa citesti Freud, mai ales studiile sale despre sexualitate vs sentimentele de vinovatie ce apar. Multe dintre carti le poti procura gratis de la biblioteca sau unele chiar online. Autoeduca-te, caci iti va folosi in viitor, scutindu-te de cheltuieli inutile. Bafta!

Boran Culeta 4:03am Oct 24
Accepta “teama de a ma infecta” confruntate cu aceasta frica si fa pace cu tine…..


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile