consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am impresia ca cineva ma urmareste. Stiu ca e imaginatia mea, dar nu mai suport. Mi se pare ca e bunicul meu care a decedat. Mereu ii simt prezenta si privirea.

Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Salut. Am 20 de ani si de mult am opservat ca cineva ma urmarese. Da, stiu, e foarte ciudat, si stiu ca toate aceste faze e imaginatia mea dar nu Mai suport. Deci, mereu simpt prezenta cuiva in casa, chiar si atunci cind nus singura. Dar Daca sunt singura imi este foarte greu sa ma aflu aici. Nustiu de ce dar imi pare ca e bunicul meu care a decedat. Si mereu ii simt prezenta si privirea. Nu imi este frica de oameni morti sau ceva de genu, dar nu suport sa fiu prezenta la inmormintarea cuiva deoarece simt ceva ciudat, parca nu e mort ci viu.
De multe ori marg pe linga o casa parasita si uneori ma opresc brusc si ma uit mereu in acelasi loc la acelasi geam si simt ca cineva se uita la mine.

Intro zi pe la asfintit ma duceam pina la o ruda si drumul pe care mergeam era cam pustiu. Pe acest drum ma salutasem cu un domn care parea foarte straniu, abia se tinea pe picioare, crezusem ca era biat. Deci dupa ce trecusem pe la acea ruda statusem undeva 10 minute. Mam rentors pe acelasi drum, si nu numai odata mergeam pe acolo, Deci undeva pe la jumatatea drumului am vazut acelasi barbat cu care am salutasem cu 15-20 minute inainte . In timp ce ma apropiam vazusem ca statia intrun mod ciudat nu am tras multa atentie amers inainte, cind am dat sa il ocolosece el sa intors si se uita foarte straniu, dar eu nu am tras atentia si am mers in continuare dupa un minut trebuia sa cotesc la dreapta dar in acest timp parca ma strigat cineva si mia zis: “oprestete si intoarcete” Asa si am facut (uitasem sa spun ca eram cu castile in urechi si ascultamm muzica) Deci dupa ce mam intors barbatul Acela se uita spre mine sa clatinat de doua ori si a cazut pe spate. Mam speriat si mam in
dreptat spre el, lam strigat sa vad Daca raspunde si ginguia nustiu ce, lam intors pe spate si am si lam intrebat daca ii este rau el a zis ca totul e bine cind am dat sai daum mina ca sal ridic brusc aceeasi voce a zis”pleaca, acum ” eu mam ridicat si mam intors cind am ajuns pe la aceeasi cotitura am intors capul spre el, el statea pe sezut si se uita spre mine intrun rid, sa ridicat si a luato de unde a venit si mergea destul de normal.
Ce sa fac?

Botezat-Antonescu Radu Andrei

exista doua variante: prima este cea ca aveti dreptate si ar fi de dorit sa va protejati; a doua este ca s-ar putea sa nu aveti dreptate si sa fie cazul unor halucinatii, caz in care ar fi de dorit sa consultati urgent un psihiatru (sau mai multi) pt a confirma sau infirma starea dvs. Succes!
 3

Doina Zamfirescu

Si de cand aveti aceasta senzatie? De ce anume v-ar urmari cineva? Poate ca este o frica. Si sunt de acord cu colegul meu Botezat-Antonescu Radu Andrei. Aveti cel putin 2 posibilitati. Explorati-le si nu mai lasati teama sa va controleze viata. Succes!
 2
Mirela Daniela Pui din ceea ce descrieti pare sa fie si realitate, dar mai ales multa interpretativitate. Vad mai degraba o problema in interpretarile pe care le dati si in trairile subiective pe care le aveti. Poate e ca urmare a mortii bunicului. Nu pare grav, dar pare ca o psihoterapie v-ar putea ajuta sa treceti peste acest episod.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile