consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am fost violata de tatal meu si viata intima imi este indiferenta. Nu imi place sexul, atingirile ma deranjeza. O fac doar de placul sotului, sa nu il pierd.

Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua .Sunt noua pe acest site.si prima data ma adresez unui psiholog.Am nevoie de un sfat ,ajutor.Sunt casatorita de 5 ani si am si 2 copii.unul de 4 jumatate si unul de 2 ani.Am probleme cu sotul in prinvita sexului a vietii intime.Eu am o exeperienta fff urata . Am fost violata te tatal meu si cred ca de asta viata intima mie indiferenta .Nu imi place sexul .Atingirile ma deranjeza .o fac doar de placul sotului sa nul pierd.El e un barbat perfect din toate prinvitiile.Dar avem putin timp si avem discutii cam tot timpul in prinvita sexului.A ajuns sa isi puna intrebarea daca il mai doresc sau se intampla ceva.Va rog sa ma ajutati .Nu vreau sa imi destraman casnicia.

Ati discutata cu cineva-un terapeut-despre ce s-a intamplat in copilarie? Din cate spuneti ati trait o trauma care a lasat urme si care acum va influenteaza relatia de cuplu. Va recomand sa apelati la un terapeut .
 2
Subscriu. Abordați aceasta dificultate împreună cu un terapeut care sa va ajute sa închideți rănile și sa faceți diferența între ceea ce a fost în trecut și ceea ce este în prezent. Este o povara mult prea grea pe care sa o cărați de una singura.
 1
Bună dimineaţa! Dumneavoastră aţi suferit o traumă profundă ce nu se poate vindeca decât în psihoterapie. Oricât v-aţi iubi şi dori soţul, corpul dvs nu se poate deschide sexual şi relaxa în faţa unui bărbat, căci ar fi ca şi cum aţi retrăi abuzul. Trauma este memorată la nivel celular iar apărarea se manifestă din subconștient, pentru a vă proteja. Într-un proces terapeutic veţi avea spaţiu să exploraţi cu blândeţe această rană şi să o vindecaţi, ușor-uşor. Astfel, pansamentul lipsei de dorinţă sexuală, nu-şi va mai avea rostul, şi veţi putea avea acces la o sexualitate binefăcătoare alături de bărbatul pe care l-aţi ales să împărţiţi viaţa. Curaj, lumina de la capătul tunelului există, doar aţi conceput doi copii frumoşi împreună :)

Cu consideraţie,

Psihosexolog Arina Anghel

 5
Imi pare rau pentru ce s-a intamplat si pentru trauma ingrozitoare pe care ati trait-o. Toate dificultatile pe care le aveti in plan sexual sunt firesti in cazul dvs si nu trebuie sa va invinovatiti pentru asta. Ati discutat deschis cu sotul despre ce simtiti si cat v-a afectat ceea ce ati trait? Stie ca aceasta aparenta indiferenta sau respingere se datoreaza acestei traume? Pentru a incepe sa va vindecati este necesar sa incepeti un proces terapeutic in care sa fiti sustinuta sa scoateti la suprafata sentimentele blocate si amintirea acelei traume. Cred insa ca este necesar ca si sotul dvs sa inteleaga ca nu este vorba de sentimentele dvs pentru el, ca va afecteaza aceasta problema si doriti sa ii gasiti o rezolvare, de aceea va recomand terapia de cuplu pentru inceput, la care sa participati si dvs si sotul si in care si el sa aiba ocazia sa isi exprime nemultumirea, temerile sau frustrarea, dupa care in momentul in care relatia este consolidata de o buna comunicare dvs sa continuati terapia individuala pentru vindecarea ranilor din trecutul dvs. Aveti incredere, cu ajutorul terapiei va puteti imbunatati relatia cu sotul si toata familia va avea de beneficiat daca dvs gasiti vindecare. Numai bine!
 1
sotul stie ca nu este vorba despre faptul ca nu il mai doriti pe el?
si la inceput cum accepta faptul ca va deranjeaza atingerile si de ce acum simte ca il respingeti?
Va recomand terapie prin psihodrama. Curaj, se poate.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed