consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am uneori niste vise din care ma trezesc cu niste stari de sperietura. Sunt astfel de vise traumatice? Am nevoie de terapie?

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua, am 34 de ani, sunt fata, si am uneori niste vise din care ma trezesc cu niste stari de sperietura. Din ce am citit la Freud, visele ar trebui sa ne protejeze somnul. Dar eu ma trezesc din unele vise cu sperieturi. Mai jos, pun un exemplu.

Mi-am amintit un vis din copilarie (de fapt eram in perioada liceului) si ma tot gandesc de o vreme la el. Se facea ca eram pusa in situatia de a alege din mai multe variante parintii mei reali. Erau mai multe perechi si trebuia sa-mi dau seama care erau parintii mei. Am ales o pereche dar ochii lor au devenit rosii si iluminau. Asta insemna ca alesesem gresit si ca de fapt erau niste roboti care cucereau pamantul veniti de pe alta planeta si deghizati. Vazusem asta intr-un film. M-am speriat ingrozitor si m-am trezit, inima batandu-mi cu putere.

Sunt astfel de vise traumatice? Am nevoie de terapie? Din ce-mi amintesc am avut o copilarie normala, cel putin aparent.

Visele pe de-o parte protejează somnul, dar când intensitatea sentimentelor prezente în vis depășesc un prag considerat normal, o altă formă de protecție este trezitul. Visele transmit mesaje foarte clare din viața interioară, mesaje revelate dacă sunt descifrate corespunzător. La întrebarea dacă aveți nevoie de terapie, răspunsul îl puteți decide singură. Dar dacă doriți să scăpați de aceste vise și să vă îmbunătățiți viața, urmați o terapie psihanalitică. Într-o astfel de terapie se și interpretează visele. Cu respect
 3
Daca va incurca puteti lua atitudine. Daca nu, puteti sa le lasati ca atare sau sa le folositi chiar si pentru scrieri literare.
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19366 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier