consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

M-am luat dupa parinti si m-am insurat. Nu sunt fericit deloc. Acum 2 ani m-am indragostit insa de altcineva. Am vrut sa divortez, dar am mai stat ca sa strang bani pentru a ne lua o casa. Mi-a spus insa ca vrea sa ne despartim pentru ca a suferit din cauza ca eu stau alaturi de sotie.

Terapeuti.ro 8:10am Nov 12
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Sunt un tip insurat de 5 ani si o relatie de 10 inainte. Nu a fost foarte atras de ea enorm niciodata. M-am luat dupa paarinri si asta e, m-am insurat. Nu sunt fericit deloc. Acum 2 ani si jumatate mi-am revazut verisoara de gr 2 dupa vreo 16 ani si ne-am indragostit. A fost o relatie la distanta si cu multe planuri de viitor. Am vrut sa divortez pt ea dar am mai stat pt ca castig foarte bine unde lucrez acum si am statt sa strang bani pt a ne lua o casa. Acum 6 zile mi-a spus ca vrea sa ne despartim pt ca a suferit si pt ca nu mai poate sta cu gandul ca eu stau alaturi de sotie. Nu mai poate a stans multa furie in ea si simte ca nu mai are baterii. Am fost in ultima perioada negjijent cu ea pt ca statea la munca mult timp pentru casa mult visata. Acum ea imi spune ca nu mai simte nimic ca sa racit, dar mi-a cerut o luna sa vada daca s-a inselat si daca mai simte ceva. Sunt dispus sa pierd tot, loc de munca, sa divortez sa renunt la tot doar pt ea. Nu pot sa nu o caut zilnic, sa-i trimit cuvinte frumoase pe fcb. Ajutati-ma sa fac ceea ce e bine pt a o recastiga


Carmen Badea 8:26am Nov 12
Cred că vă referiți la soție …

Lia Oltean 8:48am Nov 12
Clarificați-vă situația și luați o decizie în acest sens. Puteți solicita ajutorul unui psihoterapeut, alături de care să cântăriți costurile și beneficiile deciziei. Cred că v-ar fi utilă această carte în procesul mai sus expus http://ascr.ro/magazin/item.asp?id=100&name=STILURILE_DE_ATASAMENT

Mihaela Comisel 8:56am Nov 12
Nu ati precizat daca aveti copiii cu sotia cu care sunteti casatoriti legal de 5 ani si cu care sunteti impreuna de inca 5 ani inainte (timp in care ati putut sa va dati seama daca mergeti mai departe sau nu!) , deci un cuplu de 10 ani. Poate ca nu are importanta la prima vedere, dar problema de responsabilizare ar fi alta. V-ati gandit ca pe cealalta o iubiti doar pentru ca este la distanta? Ce spune despre dvs. faptul ca ati ramas cu sotia simultan avand alte planuri cu alta femeie? Va rog sa nu credeti ca va judec, doar vreau sa consitentizati un comportament pe care poate o sa-l mai repetati si in urmatoarele relatii. Poate va pripiti! Sotia a fost zi de zi langa dvs. cealalta o himera la distanta (vorbele frumoase sunt una, faptele altele!), sotia cred ca are potential pe care nu l-ati sondat pornind de la premiza ca nu ati fost foarte indragostit de ea la inceput si stand in asteptarea “marii iubiri” (totusi 10 ani…!!!). Ea va accepta asa cum sunteti (la bine si la rau!), poate nici ea nu va iubit cu patima la inceput si totusi nu a ales alte alternative! De unde stiti ca aceasta noua alegere este ultima, poate dati vrabia din mana pe cea de pe gard! Va inteleg suferinta, nu este usor sa fii sfasiat si confuz, asta vine pe multe nevoi nesatisfacute din trecut, care v-au marcat. Adunati-va, clarificati pe ce drum vreti sa mergeti, asumati-va calea.

Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei 10:32am Nov 12
Consider ca este necesar sa va lamuriti mai intai relatia cu sotia pentru ca apoi sa decideti ce faceti. Un psihoterapeut va poate insoti in acest demers.

Luminita Bînzaru 10:34am Nov 12
…complexitatea situatiei si implicatiile acesteia, atat pentru dvs., cat si pentru celelalte doua persoane implicate direct si indirect, necesita fara indoiala o explorare directa, ‘la cald’, alaturi de un psihoterapeut bun. Cel mai probabil intr-un proces terapeutic de lunga durata.Asadar, intrebarea este cat de repede va puteti angaja intr-un astfel de demers, singurul care va clarifica in mod real?

Adresarea online a intrebarii arata din nou distanta, dar alegerea va apartine. Folositi-o cum simtiti mai bine!


Tudor Cornel Iosub 11:42am Nov 12
Ceea ce spuneti d-voastra este drama unei intregi societati.Lipseste o psihologie a polaritailor,o metafizica a cuplurilor chiar in cadrul psihologieI,care repet ,adeseori trateaza omul mult prea simplist.Tot ce spuneti d-voastra se traduce printr-o mare lipsa de incredere in d-voastra ca barbat,printr-o lipsa de asemenea de energie masculina care se mai numeste yang.Femeia de langa d-voastra,si de langa multi barbati nu se simte polarizata.Barbatii adeseori prin lipsa cultivarii masculinitatii si a increderii in sine,manifesta aceeasi energie feminina yin ca si femeile.Si atunci de ar mai avea nevoie de un barbat o femeie? Cu alte cuvinte ce spuneti e drama multor barbati,din lipsa de cunoastere.Prin recapatarea increderii in sine,prin cunoasterea naturi d-voastra masculine si a cultivarii masculinitatii,va puteti recastiga simpatia femeii dorite,si mai mult s-ar putea sa deveniti un barbat extrem de magnetic pentru orice femeie,ceea ce v-ar spori considerabil STIMA DE SINE.Se spune ca barbatul este Stalpul familiei.Aceasta idee de stalp in care femeia are unde sa ancoreze cu energia ei covarsitoare.Daca ea nu are unde sa ancoreze,este ca nu a gasit aceasta energie stabila masculina,echilibranta care face fata diverselor situatii.Din moment ce noi barbatii ne manifestam slabiciunile ca si femeile,numai exista nicio diferenta intre sexe,numai exista acel factor de atractie,de stabilitate si detasare prin care am putea incita cu adevarat.In plus aveti mare nevoie si de o terapie a refacerii partilor de suflet.In astfel de situatii ca cea descrisa de d-voastra apare conjunctura in care va simtiti sufletul sfartecat.La propriu sau figurat oricum s-ar spune,in acele momente se pierd parti din suflet.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile