consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Iubitul meu spune ca nu poate merge singur la nunti (eu sunt dansatoare intr-un ansamblu profesionist si se poate intampla sa am spectacol). Eu nu vad nici o problema.

Terapeuti.ro 6:39am May 17
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua.De obicei gasesc singura rezolvari,mai ales in cuplu…dar pe langa multitudinea de neintelegeri am in momentul de fata o mare dilema.
Eu sunt angajata ca dansatoare la ansamblu profesionist,iubitul meu e angajat si el dar si consilier in comuna in care e nascut. Cert e ca avem prieteni mai selecti si el e un pic mai cu pretentii.
La subiect… Avem de mers la nunti si are tampenia asta in cap ca nu poate merge singur(se poate intampla sa am spectacol,sa fiu la un festival sau o receptie…finally). Cumva ca il rade lumea si imi repeta intr una ca nu se poate ducr singur si nu ii convine deloc.
Acum eu intreb, etic, dupa maniere ce e asa rusinos? Sunt eu cretina si nu realizez? Eu nu vad nici o problema…la urma urmei nu pot merge…daca sunt obligatiile lui sa mearga singur nu? E asa rusinos? Nu vad problema!?

Psiholog Cristina Cristea De regula, la astfel de evenimente se merge insotit, daca ai partner/a. Apoi, poate iubitul dvs crede ca aveti alte motive pentru care nu doriti sa-l insotiti. Eu cred ca, comunicand deschis rezolvati problema.

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu eu inteleg ca lui nu ii convine, dintr-un motiv sau altul (poate vi-l si comunica pe cel adevarat), sa mearga singur la nunti. Ma gandesc insa ca daca acest ‘mers la nunti’ se intampla foarte des in an fiind mai mult o formalitate, atunci poate este loc sa va tolereze cate o absenta ocazional. Chiar daca pare exagerata reactia lui, macar in prima faza este de dorit sa i-o accceptam… asa simte el. Mai discutati impreuna pe aceasta tema… poate se ajunge la ‘radacina problemei’. Succes!
Elena Savu
Elena Savu Ce-i drept armonia in sarcina de viata numita profesie a partenerilor de cuplu este un plus pentru relatie dar si un indicator ca cei doi au de lucru pentru a face relatia functionala.Incercati o terapie de cuplu.
Cristina Anghel
Cristina Anghel Intrebarile sunt urmatoarele: nu va plac nuntile? Nu va plac nuntile simandicoase? Nu va place sa mergeti la nunti cu partenerul? In functie de raspuns, puteti descoperi ce sta la baza problemei. Bineinteles ca el poate merge singur. Dar ati folosit sintagma “obligatiile lui” , ceea ce intr-un cuplu sugereaza o distantare intre parteneri. Doriti sa fiti in relatie cu partenerul dvs.? Atunci, tineti cont (si) de dorintele lui. Succes!
Irina Cohal
Irina Cohal Da, conform bunelor maniere este politicos ca o persoana care are partener sa mearga insotita.
Mihaela Comisel
Mihaela Comisel Ma intriga putin…Din cate am inteles nu sunteti casatoriti, deci nu sunteti un cuplu oficial unde musai sa mearga sotul cu sotia si invers, deci se mai poate tolera faptul ca va duceti pe rand la cate o nunta. Poate “rusinea” de care aminteati este legata de frica de a nu “calca stramb”, luandu-si masuri de siguranta prezenta dvs, sau sa poata sa spuna eventula ‘te-am rugat si nu ai vrut sa vii, deci…!”, sau chiar sa dispuna de timpul dvs. Cred ca problemele sunt mai profunde si de alta natura, ma gandesc ceva legat de control si de autoritate in relatie. E bine sa vedeti cam ce se ascunde in spatele acelor “pretentii” ale lui si “refuzurile” ale dvs.
Agota Toth
Agota Toth Oare ce se ascunde dincolo de aceasta- ‘tampenia din cap”-? – este posibil sa fie acea – multitudine de neintelegeri- !Poate ca este o nevoie de a lui sa fiti mai mult impreuna, poate ca va duce lipsa? Lasati furia deoparte si verificati ce se intampla in relatia Dvs.?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed