Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Inainte de a ma casatori i-am zis actualului sot ca nu sufar fumatul in familie si daca vrea sa fie cu mine sa il lase… El a inceput sa fumeze pe ascuns si am descoperti acum. Sunt gravida in a 9-a luna si nu vreau sfada, ca sa nu ma stresez. Dar nici sa il las sa fumeze nu pot…

Terapeuti.ro 6:20am May 11
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

inainte de a ma casatori i-am zis actualului meu sot ca nu sufar fumatul in familie si daca vrea sa fie cu mine sa il lase…el la lasat ….acum peste 2 ani de casatorie el incepe iar sa fumeze pe ascuns..apoi gasesc 5 pakete de tigari ascunse…eu sunt gravida in a 9 luna si nu vreau sfada sa nu ma stresez. Dar nici sa il las sa fumeze nu pot…Ce as putea sa fac ca sa rezolv aceasta problema?


Botezat-Antonescu Radu Andrei 6:26am May 11
deocamdata va sugerez sa lasati aceasta problema si sa va concentrati pe nastere (este mult mai importanta decat fumatul pe ascuns al sotului). Dupa ce totul o sa se aseze puteti relua discutia despre fumat (care poate ca este reactia la stresul lui de viitor tatic). Succes!

Remus Sandu 6:41am May 11
încercați o discuție impreuna pe marginea unui articol ca acesta: https://wp.me/p48646-6b Altfel, un medic a rezolvat problema dupa un vis pe care l-a avut. Poate înțelege empatic experienta altora https://wp.me/p48646-5yW

Fanache A. Remus 8:22am May 11
O discutie legata de sentimentele lui, de grijile si problemele pe care le are si o incurajare cred ca l-ar face sa nu mai se gandeasca un timp la tigari. Probabil nici nu mai vorbiti asa mult despre sentimentele si dorintele intime, iar el e cel putin la fel de stresat de griji si de venirea copilului ca si dvs. chiar daca nu o arata. Fumatul in general e o metoda de a scapa de stres, dar daca un cuplu stie sa comunice si sa faca fata stresului impreuna nu separat, atunci dorinta de a fuma se va diminua (la fel si animozitatile si neintelegerile care pot aparea in cuplu, mai ales dupa venirea copilului cand factorul de stres e foarte mare)

Pisiologul De Serviciu 9:04am May 11
Si daca fumeaza pe balcon? Sau in bucatarie? Ma mai intreb de ce sunteti atat de pornita impotriva fumatului "in familie"? Lumea din jurul dvs fumeaza?

Adriana Pavelescu 9:18am May 11
Nu inteleg de ce trebuie sa controlati totul? Cu cat ii impuneti sa nu fumeze, cu atat o sa fumeze mai mult. Nevoia dvs de a controla si de a impune este prea mare. Problema este la dvs.

Ioana Alexandra 6:15pm May 11
Bine ca se fereste macar…

Grigoras Nitica 1:50pm May 12
Important este sa nu fumeze in prezenta dvs.,in casa,bucatarie etc…..,dauneaza fatului si exact cum a specificat Domnul Botezat,incercati sa va concentrati la bebelusul ce-l purtati, nu amplificati stresul dvs., al sotului dand importanta adictiei,dependentei de fumat…..Sotul meu a fumat f.mult (nu in prezenta mea)cand eram insarcinata,stresul,emotia este puternica atat ptr.ei cat si ptr.noi,este un mod de a se elibera,mod care nu face f.bine astfel incat ar fi ideal daca reusiti sa-i atrageti atentia cu alte modalitati bune de eliberare,exemplu o plimbare,ascultarea muzicii,atingerea impreuna a fatului,burtii dvs. si vb.cu bebelusul care simte tot inca din pantece…….


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita