consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In contextul campaniei #metoo privind hartuirea sexuala, am o repulsie fata de barbatii in pozitii de putere, care au aspectul clasic de burtosi libidinosi, dar care se bucura de o respectabilitate pe care nu o merita, pentru ca in mod ipocrit si slugarnic, societatea este de partea celor puternici.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna. In contextul campaniei #metoo privind hartuirea sexuala, am o repulsie fata de barbatii in pozitii de putere, care au aspectul clasic de burtosi libidinosi , dar care se bucura de ”o respectabilitate pe care nu o merita pentru ca in mod ipocrit si slugarnic, societatea este de partea celor puternici”. Este greu sa demasti hartuirea in astfel de conditii. Chiar ieri am fost abordata la Mega Image la coada de un libidinos beat care avea chef de vorba. Nu a ajuns pana la hartuire, dar impertinenta era cu siguranta. ”Aud des povesti de la prietene despre tot felul de microagresiuni, de la labarii din parc, pipaituri de catre straini, palme peste fund , comentarii nepotrivite la munca. Care ar trebui sa fie atitudinea femeii fata de hartuirea sexuala in conditiile in care politia ridica din umeri cand se confrunta cu astfel de plangeri? Este normal ca o femeie sa piarda oportunitati in cariera, sa intampine blocaje in cariera din cauza unor barbati in pozitii de putere care
le hartuiesc sexual? Ce este de facut la nivel social si politic ca aceasta situatie inadmisibila din Romania si nu numai sa inceteze, iar femeile sa se simta in siguranta la locul de munca, sa nu mai priveasca circumspect colegii pentru ca fac glume misogine si sunt potentiali hartuitori sexuali sau hartuitori in general?

nu stiu daca aici este locul pt a gasi raspuns la ‘Ce este de facut la nivel social si politic ca aceasta situatie inadmisibila din Romania si nu numai sa inceteze, iar femeile sa se simta in siguranta la locul de munca, sa nu mai priveasca circumspect colegii pentru ca fac glume misogine si sunt potentiali hartuitori sexuali sau hartuitori in general?’ insa ma gandesc ca, atat femeia cat si barbatul, mai exact persoana care este supusa unui abuz nu ar trebui sa taca, ci sa faca tot ce este de facut din punct de vedere legal (incepand cu a fi informat) pt a se apara. Tacerea este prima si cea mai mare greseala. Curaj si voce cat mai puternica!
 3
Educa un copil si ai educat un barbat :)
Incepind de jos se creeaza o societate.
 1
Educatia este o arta dar si o arma. Un grup social educat are valori ce caracterizeaza pe fiecare individ si reguli acceptata si respectate. Unde nu e exista educatie exista comportamente inadecvate. Nu putem schimba stilul de viata al indivizilor dar putem schimba asteptarile noastre cu privire la personale cu putere sociala si modul nostru de a ne apara – relationa preventiv si activ,pregatit.
 1
Chiar despre asta am scris recent un articol. Simt aceast dezgust pe care il ai din mesajul scris de tine si banuiesc ca te-ai confruntat cu astfel de situatii si nu doar o data. Discutia despre ce se poate face la nivel social, politic, etc. este cumva derizorie pe grupul acesta, important este ce poti face tu. Daca este normal sau nu, din nou este o intrebare la care nu poate raspunde cineva. Lucrurile astea se petrec, indiferent de cum ni se par noua, reprezinta o realitate. Realitate cu care trebuie sa ne confruntam. Cred ca si atitudinea femeii si cea a barbatului ar trebui sa fie una de dezaprobare si de descurajare, dar desigur asta e doar opinia mea. Ceea ce simt eu din mesajul tau este ca dincolo de nemultumirea ta, astepti ca schimbarea sa vina din exterior, in timp ce tu pastrezi o atitudine oarecum detasata de situatie (adica nu imi place aceasta situatie dar nu este vina mea). Sigur ca ar fi de dorit ca lucrurile sa se schimbe, dar schimbarea incepe de la propria persoana…ce crezi ca ai putea face tu personal, pentru a te apropia de realitatea aceea pe care ti-o doresti?

Numai bine!

 2


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed