consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Un prieten, in urma unui episod traumatic (a aflat ca pisica pe care o are de 10 ani are cancer pulmonar si va trebui eutanasiata) a inceput sa dezvolte simptome de greata, varsaturi matinale, dureri in zona toracelui, chef de viata redus.

Mesaj anonim Terapeuti.ro:
Buna ziua,
Barbat, 26 de ani, fost fumator, alimentatie adecvata, nu sufera de boli. In urma unui episod traumatic ( a aflat ca pisica pe care o are de 10 ani, are cancer pulmonar si ca cel mai probabil va trebui eutanasiata in zilele urmatoare) a inceput sa dezvolte simptome de greata, varsaturi matinale (dupa care poate manca la 2-3 ore), apetit scazut (zice ca nu poate manca), dureri in zona toracelui, chef de viata redus.
Ce poate avea? Simptomele pot fi pe baza psihica?Ce este de facut?

Botezat-Antonescu Radu Andrei

daca nu exista dovezi ale unei afectiuni fizice, ramane doar psihicul. Din ce descrieti pare sa se fi declansat ‘ceva’ foarte puternic in el. Sa discute cu un psiholog (poate si un consult psihiatric daca este cazul). Succes!

Mirela Gheorghe

Desigur ca situatia cu pisica v-a afectat mai ales ca o indrageati atat de mult, este firesc ca animalutele de companie sa fie tratate ca niste prieteni sau membri ai familiei. Simptomele pe care le descrieti sunt datorate acestei suparari, il putem numi stres.

Tatu Nicoleta

Ca sa va asigurati ca intr-adevar nu exista o conditie medicala generala suprapusa peste reactiile psihologice la evenimentul traumatic, ar fi indicat sa consultati un medic.Daca se doveste a nu fi vorba despre existenta conditiei medicale generale , nu ramane decat sa consultati un psiholog/psihiatru pentru a investiga mai amanuntit despre ce e vorba.Mult succes!

Mirela Gheorghe

Din mesaj aflam ca nu sufera de boli. :)

Botezat-Antonescu Radu Andrei

nu este mentionat faptul ca exista investigatii recente ;)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile