consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Stie cineva exercitii pentru mutism electiv voluntar?

Mihaela Maria Coman 10:17am Aug 26
Buna ziua, as vrea sa cer ajutorul in cazul unui copil de 5 ani ( totul a aparut in urma cu un an , in momentul cand s a aschimbat tara ,mentionez nu are traume in antecedente , copil f istetz la scoala , nu a fost diagnosticat cu alte boli ex autism , asperger,.etc , si nu s a putut pronunta ca este mutism electiv, dar eu ca mama nu mai rezist sincer) …………sunt o gramada de denumirir , mutismul electiv, mutism voluntar, stie cineva exercitii pentru mutism electiv?Copilul este ok ,acasa nu l mai poti opri , iar in momentul cand cineva strain ii adreseaza o intrebare , se uita si si bag acapul in pamant……of of…in fine ……cateodata dar isi alege cu cine vrea sa vorbeasca …., am incercat d etoate …nush ….acum e cu bunicii in vacanta .poate pote…….maicamea zice ca isi da drumul cateodata si uita ca trebuie sa se abtina …groaznic, va multzumesc ,Mihaela .

Remus Sandu 3:12pm Aug 26
Bună ziua ! Nu cunosc termenii menţionaţi de dvs. Însă se ştie că dacă facem o comparaţie între sexe (sau vârste) există o tendinţă sexului feminin (sau a copiilor) de a nu-şi exprima personalitatea sau de a rămâne în mod inevitabil pasivi în anumite situaţii din viaţa de zi cu zi sau excepţionale. “ruşinos ca o fată mare” include cel puţin două conotaţii: (1) un nivel în general mai scăzut de testosteron (de ex. la copii sau la oamenii căzuţi la pat), (2) lipsa experienţei sexuale. Aceste două idei au un numitor comun, fiindcă testosteronul potenţează eliberarea dopaminei (deci îţi afirmi şi exprimi personalitatea), iar excitaţia sexuală determină eliberarea de endorfine, cu un binecunoscut efect modulator al dopaminei. Ca să dau un exemplu facil: am văzut o blondă cu părul lung, iar faptul că m-am ridicat de pe scaun, am cumpărat şi oferit un buchet de flori, este rezultatul eliberării endorfinelor.*** Este lesne de observat că pentru copilul dvs. ar fi extrem de util să facă sport şi mişcare în aer liber.

Remus Sandu 3:19pm Aug 26
Pe de altă parte, omul poate fi văzut şi ca un fel de robot, orice mişcare pe care o face putând fi încadrată într-una din aceste 4 categorii (de văzut şi comentariile). Ca să poată evolua corespunzător (deci să elibereze dopamină în fiecare moment), omul încearcă să obţină un echilibru între stimulii de durere şi plăcere, iar un copil prea răsfăţat şi cocoloşit nu va evolua bine deloc. La fel şi cel care are părinţi mult prea severi sau agresivi. http://www.alergicblog.ro/2012/01/11/conditionarea-operanta-skinner/

Alice Dinu 3:37pm Aug 26
Eu totusi v-as recomanda sa fie vazut de un psiholog specializat pt copii, poate ar fi util sa urmeze o terapie, poate aici sau in uk…

Remus Sandu 1:24pm Aug 27
Trebuie menţionat că sunt unii oameni care sunt mai rezistenţi la tot felul de junkuri cum sunt zaharicalele şi alte alimente care provoacă abuz de insulină, dar copilul dvs. ar putea fi avantajat de o dietă cu mai puţini carbohidraţi, fiindcă previne variaţia glicemiei şi menţine testosteronul la un nivel mai ridicat, de unde şi o altă atitudine în relaţia cu cei din jur.

Mihaela Maria Coman 1:39pm Aug 27
Mulztumesc , nu consumam multzi carbohidratzi de obicei , suntem mai mult pe dieta proteica ,vegetale si fructe, Multzumesc din suflet oricum Remus

Mihaela Maria Coman 1:47pm Aug 27
ALice , am fost la cativa , ei o consider ao fetitz acat se poate de normala , fiind testata de tot felul de chestii, raspunsul fiind , da acest mutism e mai intalnit la copii bilingvi::))hm, mda se poate zic eu , eu fiind medical doctor , sunt doar frustrata ca se inhiba cand cineva strain incepe o convesratie cu ea.

Mihaela Maria Coman 1:47pm Aug 27
Va mulztumesc din suflet

Mihaela Maria Coman 1:51pm Aug 27
DA DLE REMUS, PREA COCOLASHIT SI RASFATZAT ..ASTA E RASPUNSUL …., SPER CA nu e prea tarziu sa indrept asta …

Catalin Lazar 9:22am Aug 28
Exista si un tata al copilului around?

Mandoc Florentina Isabella 9:33am Aug 28
Chiar schimbarea de mediu poate sa fie traumatica. Ar fi bine sa lucreze cu un terapeut.

Taugner Lucian 12:19pm Aug 29
Eu va sugerez sa luati legatura cu un psiholog/psihoterapeut.

Taugner Lucian 12:24pm Aug 29
Este posibil sa fie o tulburare de adaptare. Sunt surprins ca vi s-a spus ca e ok doar ca nu vorbeste. Sunt mai multe motive pt care un copil nu se exprima in public (dumneavoastra spuneti ca acasa vorbeste). Nu cred ca este corect ca cineva sa exprime un diagnostic doar din aceasta scurta descriere. O evaluare psihologica profesionista ar trebuii sa va ofere raspunsuri si modalitati in care copilul poate fi ajutat sa depaseasca acest obstacol.

Mihaela Maria Coman 12:59pm Aug 29
Sincer asa mi s a spus , eu fiind medic , va dati seama ca am zis , imposibil , dar ei considera ca este selctive mutism , destul d eintalnit la copii bilingvi si , au urmarit inregistrari, au dus psihoterapeut la scoala , ei mai avand cazuri inscoal respectiva , deci , ptr ei e ok , scoal fiind una cu reputaztie buna…mda om vedea …

Mihaela Maria Coman 1:00pm Aug 29
facem un fel de drama terapie , un fel de teatru ca sa zic asa , dar nici o ameliorare …copila fiind f simpatica ,spunandu mi voi vorbi cand voi vrea eu:::)))Ce sa mai cred dle Lucian?

Taugner Lucian 1:01pm Aug 29
Cautati un terapeut format in terapie cognitiv comportamentala.

Taugner Lucian 1:07pm Aug 29
Cu siguranta are un motiv pentru care nu doreste sa vorbeasca. Fiind realtiv micut copilul, este cel mai bine ca terapeutul care lucreaza cu el sa se axeze pe comportamente. Si sa obtina modificari in comportamentul copilului. Daca cei din scoala au mai intalnit astfel de cazuri inseamna ca tara in care v-ati mutat sau scoala difera mult fata de mediul in care copilul a crescut. Deci mutismul nu este problema principala ci secundara, problema principala fiind tulburarea de adaptare. Din anumite motive copilul nu s-a adapta la noul mediu. Cand va reusi sa accepte si sa se adapteze va disparea mutismul. Insa trebuie analizata structura copilului.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile