consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o fetita de 4 ani si jumatate cu retard si ADHD. Ce am de facut?

Terapeuti RO 11:18am Feb 2
Mesaj:
buna ziua am o fetita de 4 ani si jumate, am fost la logoped pt ca nu vb destul de mult si mi s-a zis ca are retard si adhd..spuneti-mi ce am de facut va rog sa ma ajutati

Cristescu Irina Alexandra 11:25am Feb 2
trebuie sa mergeti cu ea la un psihiatru sa va spuna mai clar exact ce anume are fetita si sa incepeti cu ea cat mai repede terapia aba.

Cristescu Irina Alexandra 11:26am Feb 2
si acest lucru cat mai repede pentru a nu pierde aceasta portita (varsta) la care copilul se recupereaza intr-un timp mai scurt fata de daca asteptati pana are 5 ani , 5 ani jumatate.

Remus Sandu 11:33am Feb 2
"Caracterizăm un nou fenotip de apraxie ce răspunde la suplimentarea cu acizi graşi polinesaturaţi şi vitamina E. Asocierea deficitului de carnitină, intoleranţei la gluten/alergiei alimentare şi malabsorbţiei grăsimilor cu fenotipul apraxiei, sugerează garanţia unei vast workup metabolic. Investigarea corespunzătoare ar putea identifica un subgrup de copii cu un sindrom de alergie, apraxie şi malabsorbţie anterior nerecunoscut, care sunt sensibili la intervenţiile nutriţionale, adiţional tradiţionalei terapii de limbaj şi ocupaţionale."

Citeşte mai mult: http://tinyurl.com/p3zuj8d


Adevents Unu 11:33am Feb 2
Buna ziua, iata cateva informatii care sper sa va fie de ajutor, scrise cu multe luni in urma.Pentru mai multe detalii putem discuta si individual:

http://eurynome999.blogspot.ro/2013/05/ce-sunt-copiii-cu-add-adhd-si-autism.htmlhttp://

http://eurynome999.blogspot.ro/2013/07/autismadhd-ce-pot-face-parintii-ca-sa.htmlhttp://

Pe sectiunea Relatia cu copiii, in blog, pteti gasi si mai multe detalii:

http://eurynome999.blogspot.ro/search/label/Relatia%20cu%20copiiihttp://

Cu drag,

Cristiana Dragomir
Terapeut dezvoltare spirituala si armonizare energetica

Tel: 0746 165 813
Fax:0336818699
Facebook id:Cristianadragomirconsilierdezvoltarepersonala


Ana Roxana 12:18pm Feb 2
Un logoped nu are competenta necesara sa puna un diagnostic de acest ge.Cred ca cel mai bine este sa consultati un psihiatru.

Alina Tataru 1:55pm Feb 2
Retardul si adhd-ul nu merg in aceasta formula niciodata. Retardul presupune o anumita lentoare, iar add-ul presupune hiperactivitate ceea ce se combat una pe alta. Diagnosticul in acest caz se pune de catre un psiholog clinician. E la moda sa se puna adhd ca si diagnostic dar putini sunt aceea care si au cu adevarat acest diagnostic.

Botezat Radu 2:06pm Feb 2
ADHD-ul sau orice alta boala psihica se diagnosticheaza DOAR de catre un psihiatru (fie de adulti, fie de copii)

Alina Tataru 2:31pm Feb 2
Mai nou si psihologul clinian pune diagnostic cel putin profesorii mei de la master asa mi-au spus.

Botezat Radu 3:38pm Feb 2
Este reglementat prin lege? Ar fi o stire daca da

Alina Tataru 4:06pm Feb 2
Se va citi codul deontologic dar sunt atatea situri din care se poate documenta fiecare. Nu dau mura in gura! Am confirmarea pana acum a mai multi profi si psihologi de renume.

Botezat Radu 4:25pm Feb 2
cred ca am lamurit problema: pt mine ‘a pune diagnostic’ face parte din domeniul medical; ma gandesc ca pt psihologul clinician ‘a pune diagnostic’ este vorba despre "diagnostic psihologic", in urma efectuarii unei examinari psihologice. Sau cel putin asa am reusit eu sa deduc din Cod

Alina Tataru 4:32pm Feb 2
Perfect!!!!

Alina Tataru 4:39pm Feb 2
Psihologul atestat în psihologia clinică (numit generic şi psiholog clinician) are următoarele competenţe generale:

Cunoaştere a bazei teoretice şi a eticii profesionale în psihologia clinică;
Diagnostic şi evaluare clinică;
Intervenţie/asistenţă/consultanţă psihologică;
Cercetare;
Educaţie şi training (formare profesională).


Alina Tataru 4:43pm Feb 2
Obserb ca sunteti psiholog clinician deci ar trebui sa stiti ca diagnostic nu este egal cu domeniul medical. In anul 2 si 3 la facultate se face psihodiagnostic.

Botezat Radu 4:44pm Feb 2
absolut… dar din experienta mea, detaliul legal este foarte important :P … evident! Pt mine a pune diagnostic inseamna ca am scris un examen psihologic… cu diagnostic… pun parafa… si este ‘bun in instanta’. Daca si psihologul clinican poate sa faca asta, ma intreb de ce mai este nevoie de diagnosticul psihiatric? pt ca noi, pt a putea pune diagnosticul respectiv… tot dupa DSM ne luam. Deci grija mea ar fi pt distingerea clara, legal, intre cele 2 forme

Alina Tataru 4:47pm Feb 2
Tot acest aspect este scris in codul deontologic. Nu multi il consulta insa.

Botezat Radu 4:47pm Feb 2
apreciez lectia de semantica, dar a diagnostica pleaca din medical. Observam extinderea termenului si in mediul psihologiei

Alina Tataru 4:48pm Feb 2
Daca nu sunteti psiholog atunci ar fi bine ca discutia sa fie incheiata aici.

Botezat Radu 4:52pm Feb 2
recunosc ca nu am memorat Codul Deontologic. Nu este nevoie de ‘aciditate’ in acest dialog, eu incercand sa fac doar o discutie spre lamurire. Da, sunt psiholog, profilul meu este corect

Alina Tataru 4:57pm Feb 2
Da cu un back de facultate particulara.

Botezat Radu 5:09pm Feb 2
vad ca deja este o problema personala… avand in vedere ca profesorii sunt practic aceeasi si la stat si la particular, nu vad care este diferenta. Am ales Titu Maiorescu tocmai din acest motiv si pt ca m-au atras conditiile de studiu. Daca dvs considerati ca ‘cladirea’ iti dicteaza calitatea profesionala in conditiile in care profesorii sunt aceeasi, imi pare rau. Discutia de mai sus era atat pt mine cat si pt cei care citesc acest grup. M-am gandit ca o informatie cat mai limpede este cu atat mai de folos tuturor

Cristescu Irina Alexandra 5:14pm Feb 2
stimata doamna mamica, mergeti cu copilul la psihiatru (psihiatru pt copii) unde i se va pune un diagnostic (maj oamenilor merg la obregia). faceti-va in prealabil o [programare si inarmati-va cu rabdare. acolo vi se va recomanda si ce anume sa faceti cu copilul, iar apoi va trebui sa va gasiti un terapeut cat mai capabil pentru copilul dvs. mult succes!

Alina Tataru 5:15pm Feb 2
Profesorii nu predau in acelasi stil. Si eu la fel informarea trebuie facuta completa! Conditii de studiu si sediul nou este si la stat deci nu se pune astfel problema. Superficialitatea oamenilor e debordanta!

Botezat Radu 5:23pm Feb 2
eu consider ca materia este aceeasi (manualele si materialele sunt scrise tot de ei si recomandate peste tot unde predau). In 2001 cand a trebuit sa ma orientez catre o facultate, conditiile cladirii facultatii de stat erau deplorabile prin comparatie cu Titu, am facut o alegere impreuna cu parintii mei. Ne puteti condmna pt asta daca doriti. Faptul ca facultatile particulare au scos ‘psihologi/sociologi’ pe banda rulanta nu este vina absolventilor didcati acesti meserii, care fac in continuare eforturi si sacrificii pt a putea fi cat mai buni in ceea ce fac. De aceea se numeste formare continua!

Alina Tataru 5:27pm Feb 2
Ati fi surprins ce recomandari se fac la o facultate si ce recomandari se fac la alta. Dar discutia este oricum inutila.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile