consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fetita mea de 4 ani si jumate are retard si ADHD.

Terapeuti RO 11:18am Feb 2
Mesaj:
buna ziua am o fetita de 4 ani si jumate, am fost la logoped pt ca nu vb destul de mult si mi s-a zis ca are retard si adhd..spuneti-mi ce am de facut va rog sa ma ajutati

Andreea Ștefiuc 11:27am Feb 2
In aceste cazuri trebuie inceputa cat mai rapid terapia pentru ca astfel fetita dumneavoastra sa isi poata folosi la maxim potentialul cognitiv si de comunicare. Cu cat se asteapta mai mult pana la inceperea unui program personalizat cu atat exista mai putine sanse ce recuperare. Va trebui sa cautati un centru specializat pe astfel de probleme unde i se va face fetitei o evaluare si in functie de rezultatele acesteia se va incepe terapia. Sunt multe astfel de centre atat in Bucuresti cat si inimprejurimi. Eu lucrez in domeniu si as putea sa va dau cateva recomandari. Daca doriti acest lucru putem vorbi in privat. Astept mesajul dumneavoastra.

Viorel Mocanu 12:03pm Feb 2
lasati logopedul cu treaba lui… la 4 ani nu trebuie sa va faceti probleme ca nu vorbeste fetita si ca nu poate recita Luceafarul… :) consultati un neurolog pediatru ca sa va lamuriti in ceea ce priveste retardul, desi sincer nu cred ca exista… daca logopedul nu s-a inteles cu fetita ca si diagnosticat-o cu ADHD… mergeti intii la neurolog si apoi imi veti da dreptate….

Andreea Ștefiuc 12:14pm Feb 2
Intr-adevar diangnosticul de ADHD si de retard poate fi pus doar de un psihiatru si cred ca ar trebui sa va consultati si cu acesta. Pe de alta parte logopezii, psihologii clinicieni si alte persoane care lucreaza in domeniul psihopedagogiei speciale dispun de scale de evaluare care urmaresc adriile de dezvolatare a copilului tipic (tot ce ar trebui sa stie si sa faca copilul la varsta respectiva), daca fetita dumneavoastra s-a dovedit sa aiba anumite lipsuri in urma acestei evaluari cel mai important este sa se lucreze pentru a se recupera, pentru a umple acele lipsuri. Veti gasi informatii peste tot despre importanta unei interventii cat mai rapide in astfel de situatii pentru ca aceasta este varsta la care creierul absoarbe cel mai repede informatia. Odata cu trecerea timpului creierul devine mai rigid.

Marin Ramona 1:04pm Feb 2
Primul pas este sa consultati un psihiatru specializat pe copii pentru a va face o diagnosticare corecta. Apoi, daca este cazul, fiem mergeti la un centru specializat, fie gasiti un terapeut care sa lucreze individual, pe baza unui program , cu fetita. Daca sunteti interesata va pot face cateva recomandari. Puteti sa-mi scrieti mesaj privat.

Luciaa Lucia 5:10pm Feb 2
Da trebuie consultat un specialist daca doriti va pot recomanda..in bucuresti

Valentina Taulescu Terapeut Bowtech 5:37pm Feb 2
dupa ce aveti un diagbostic clar de la un specialist neurolog, puteti sa ma contactati pentru a face terapie BOWEN. lucrez la o fundatie pentru copii cu dizabilitati, iar aceasta terapie impreuna cu logopedia are rezultate foarte bune. o seara buna

Matei Maria 10:04pm Feb 2
In primul rand diagnosticarea ADHD-ului si a retardului (daca este vorba de retard mintal sau psihic) nu tine de competenta logopedului (acesta poate cel mult sa va recomande sa mergeti la un alt specialist, din alt domeniu, daca sesizeaza vreo problema), ci de cea a psihiatrului. Deci, mergeti intai la un psihiatru care sa va puna un diagnostic de certitudine. Ba mai mult de atat, acesta va va stabili si gradul de afectare si recomandarea pentru metodele terapeutice optime. Sfatul meu este sa fiti optimista si sa nu va “blocati” intr-o eticheta diagnostica. Daca ar fi vorba de ADHD, aceasta tulburare are si ea diferite grade, la fel si retardul mintal. Deci, nu disperati! Exista intotdeauna solutii!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile