consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Dupa o relatie de 10 ani, nu ma mai pot apropia de nimeni, bat in retragere si parca nu mai simt nimic pentru persoana respectiva. Cateodata am impresia ca daca nu a mers cu fostul, nu mai vreau pe nimeni, cred ca este un fel de blocaj. Desi nici pe fostul sot nu il vreau inapoi.

Terapeuti.ro 8:05am Feb 12
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua, am 27 de ani, ama vut o relatie cu un barbat timp de 10 ani, ne-am casatorit, iar dupa 6 luni am divortat, in urma mai multor evenimente nefericite carora nu le-am putut face fata, a plecat de acasa cu cateva luni inainte de nunta, nu isi gasea un loc de munca, cheltuia foarte multi bani si multe altele. Suntem despartiti de 2 ani de zile, el si-a refacut viata, are o sotie acum si asteapta un copil, dar imi spune mereu cat de nefericit e si cat si-ar fi dorit sa fiu eu in locul ei. Problema mea nu este ca il vreau inapoi, ci ca nu ma pot apropia de nimeni, ma apropii putin la inceput si cand lucrurile incep sa mearga bine cu o alta persoana, bat in retragere si parca nu mai simt nimic pentru persoana respectiva. Acum sunt cu cineva de o luna, tot divortat, dar nu reusesc sa am sentimente puternice pentru el, desi el se poarta extraordinar de frumos cu mine. Cateodata am impresia ca daca nu a mers cu fostul, nu mai vreau pe nimeni, cred ca este un fel de blocaj. Nici pe fostul sot nu il vreau inapoi, pentru ca mi-a facut foarte mult rau, dar nu stiu de ce nu ma pot apropia de alti barbati, imi doresc un copil din tot sufletul, imi doresc sa imi refac viata, dar nu stiu ce se intampla cu mine. Mentionez ca ma atasez foarte usor de oameni si nu am avut niciodata probleme de relationare cu alti oameni. Va rog, un sfat!


Botezat-Antonescu Radu 8:09am Feb 12
‘ceva’ sigur te opreste insa ar fi bine sa explorezi intr-o psihoterapie. Ar fi pacat sa incepem sa ‘aruncam’ cu pareri online. Curaj! ;)

Lia Oltean 8:20am Feb 12
Explorați în cadrul psihoterapiei acest blocaj de care vorbiți, așa cum s-a și recomandat deja.

Doina Zamfirescu 8:26am Feb 12
Explorati acest blocaj in terapie. Este pacat sa nu aveti o viata implinita datorita unor evenimente din trecut.

Clau Anki 10:52am Feb 12
Atunci cand incheiem o relatie, daca nu o incheiem sanatos, se pot intampla astfel de blocaje despre care ne vorbiti. Au ramas multe lucruri nespuse? Daca da, inseamna ca acea relatie este incheiata doar fizic, insa emotional sau mental nu. Se mai poate intampla ca si daca va puteti implica in alta relatie, sa duceti "simptomul" in acea relatie si in cele viitoare. In plus, problema blocajului, se poate sa aiba drept cauza o interpretare eonata si anume o generalizare a consecintelor, in urma unui eveniment indezirabil. Daca veti intra intr-un program de consiliere, psihologul va poate explica in detaliu ceea ce v-am spus eu pe scurt. De asemenea, va poate ghida spre o alta perspectiva care va ava face sa vedeti lucrurile altfel. Succes!

Soare Fericire 6:46pm Feb 13
https://www.youtube.com/watch?v=1bq12ZuIcV4

Soare Fericire 6:47pm Feb 13
https://www.youtube.com/watch?v=BaRqwLbuDIs


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier