Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De ce ma inrosesc mereu, de parca as fi vinovata cu ceva?

Terapeuti RO 12:33pm Feb 11
Mesaj:
Buna ziua, de ce ma inrosesc de fiecare data cand ceva lipseste la munca , chiar daca acel ceva nu l-am luat eu, sau daca ma intreaba o cunostinta despre cineva cu care el nu mai vorbeste iar eu da. De ce ma intimideaza aceste lucruri de parca as fi vinovata cu ceva?

Botezat Radu 12:50pm Feb 11
din ce ne-ati povestit pare sa fi reprimat ceva pentru care aveti senimtentul de vinovatie, iar atunci cand apare un pretext, aveti aceasta reactie. O recomandare ar fi sa aprofundati aceasta tema pt a gasi sursa. Succes ;)

Remus Sandu 4:39pm Feb 11
Cel mai probabil sistemul dvs. opioid nu poate sprijini un răspuns adaptativ eficient. Dacă cineva acuză: “Din cauza ta s-a ajuns în situaţia asta”, cel vizat ar putea răspunde ferm şi limpede: “nu sunt eu vinovat, pentru că… “. Faptul că unii îşi impun punctul de vedere fabricând dacă este nevoie chiar nişte argumente false, sau prin violenţă (testosteronul creşte dopamina), se reduce la exprimarea personalităţii asociată cu eliberarea de dopamină.Iar activitatea sistemului opioid (influenţează fundamental nivelul dopaminei), este strâns corelată cu obiceiurile noastre şi stimulii de obişnuire/ dezobişnuire percepuţi, şi în consecinţă trăirile asociate (plăcere, bucurie, euforie vs. dezgust, vină, frică etc). Citiţi şi comentariile de aici http://wp.me/p48646-Cr

“Am navigat pe net 12 ore, deja îmi este greaţă, mă dor oasele” De ce ? fiindcă l-a început mi-a plăcut.
sau:
“Dacă mai văd că intraţi pe Fb de la servici, vă penalizez la salar/ vă trag de urechi (pt copii).” Suporţi consecinţele, şi revii pe o cale aşa zis ‘dreaptă’.

Poate că aveţi un dezechilibru: prea multe ‘recompense’ sau dimpotrivă, ‘pedepse’. Prea puţin testosteron, deci ar ajuta să faceţi mişcare.
Sunt şi factori nutriţionali care pot determina direct sau indirect individul să rămână pasiv/ fricos în interacţiunea cu ceilalţi, cel mai evident ‘produsele alimentare de bază’ http://www.cristianmargarit.ro/2010/06/biz/produse-alimentare-de-baza


Catalin Lazar 11:10pm Feb 11
De ce te ipostaziezi in postura de copil cand ti se adreseaza cineva? Cum de isi permit altii sa iti ceara socoteala?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita