consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Tatăl meu era dependent de alcool. În urma unui scandal la care s-a ales cu un pumn zdravăn în ochi, s-a oprit și consumul lui de alcool. Au urmat câteva zile groaznice pentru că a intrat în sevraj, cu halucinații. De 2 zile este extrem de trist. Este asta o depresie?

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online

Bună ziua!

M-am hotărât să vă scriu acest mail, pentru că devin îngrijorată de starea tatălui meu și aș vrea să îl ajut cât pot de mult.
În urmă cu 2 săptămâni, a avut un mic scandal cu o persoană de sex masculin, în urma căruia s-a ales cu un pumn zdravăn în ochi și o umflatura de toată frumusețea. Tatăl meu era consumator de alcool, dependent chiar. Spun era pentru că în urma acelui scandal s-a oprit și consumul lui de alcool. Au urmat câteva zile groaznice pentru că a intrat în sevraj, cu halucinații, refuzând categoric mersul la spital sau consultul unui medic.
Am trecut cu bine peste acest sevraj acasă, cu vitamine și glucoza pe vena.
Acum problema cred că abia începe. De 2 zile este extrem de trist și se tot gândește probabil la ce s-a întâmplat.
Este asta o depresie? Cum putem să îl ajutăm? Nu aș vrea să se agraveze….
Mulțumesc frumos!
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu dupa sevraj poate aparea o depresie (care este posibil sa fi fost mascata de mult timp de consumul de alcool?). Pe scurt, este imperativ sa fie vazut de un psihiatru si preferabil sa faca si un set complet de analize + demersul medical corespunzator. Succes!
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Eu in locul dumneavoastra as incerca sa aflu ce este in spatele refuzului categoric de a vedea un medic. As banui ca este fie o rusine, fie sa considere ca e un semn de “slabiciune”. Eventual ii puteti cauta materiale de citit despre procesul de dezalcoolizare, etapele lui si cum poate fi ajutat de medici. Numai bine!
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Ce inseamna “extrem de trist”? Care este relatia dvs cu el, comunica cu dvs? Il puteti intreba cum se simte, la ce se gandeste sau refuza comunicarea? Ideal ar fi sa fie consultat de un medic, pentru ca in cazul dependentelor, recaderi pot exista oricand si are nevoie de suport si ajutor specializat. Numai bine!
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Faptul că a renunțat să CONSUME alcool nu înseamnă că a și scăpat de DEPENDENȚA sa! Tiparul dependent e încă prezent. Iar dvs nu îl puteți ajuta prea mult! În special dacă el REFUZĂ acest pretins ajuitor. Vezi și articolul ALCOOLICUL CARE NU BEA.
 • Geanina Podila
  Răspuns anonim: Bună ziua! Tatăl meu a fost dependent, consuma zilnic între jumătate de litru și litrul de palinca. Era tot timpul amețit, de multe ori la ora 10-11 ziua se punea la somn, nu făcea nimic toată ziua, câteodată mai cauta și cearta, plus ca era foarte neîngrijit. În septembrie a făcut o hemoragie și nu vroia nicicum sa meargă la medic, asa ca i-am spus chem Ambulanță și mergi, nu a avut ce sa mai zică și foarte bine am făcut, ca dacă era după el putea sa moara. La tati dacă nu ii fac programare la medic si nu il duc eu personal, nu merge, ca nu are rost spune el. După părerea mea puteți încerca să-i faceți programare și să-i spuneți. Pe tati l-a ajutat foarte mult, cred eu, ca tot am vorbit cu el, l-am lăudat, i-am spus ce bine ne înțelegem acum, ca il iubim, copilașul meu de asemenea îl iubește mult, stam cu el la povesti, am încercat să-l facem sa se simtă apreciat și important, înainte tot il criticam și certam. El toată ziua își cauta de lucru, se uita la filme și ia vitamine zilnic. Îl ducem de obicei cu noi peste tot, chiar și în concediu. A incercat de mai multe ori sa se lase de băut dar tot timpul a reînceput. Specific ca și acum bea bere cu lămâie, dar nu s-a mai îmbătat de 6 luni, nici măcar amețit, poate și asta îl ajuta sa nu mai consume pălincă. Poate ar fi bine sa vorbiți cu el și despre ce s-a întâmplat, să nu se simtă umilit, să încercați să-i spuneți ca persoana care la lovit nu a făcut un lucru bun și sa încercați sa-i dați una alta de făcut. Numai bine va doresc!


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile