consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt femeie si un consumator de tip ALFA: beau bere in fiecare seara, pentru relaxare, destresare. Parintii mei au lucrat in comert, mama a vandut in crasma si m-au invatat cu acest gust inca de mica. Au murit amandoi de ciroza hepatica.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna dimineata! Dupa mai multe cautari in lumea internetului, am ajuns la o concluzie desigur, neprofesionista si neavizata dar destul de certa. Sunt un consumator de tip ALFA, dupa clasificarea facuta de prof. E.M.Jellinek. Adica beau alcool pentru relaxare si destresare. Si asta in fiecare seara in general dupa Ora 22. Sotul nu cunoaste cantitatile reale si nici frecventa cu care se intampla asta pentru ca ascund. Specific faptul ca singurul alcool preferat este berea. Motivul? Simplu si interesant totodata. Parintii mei au lucrat in comert, mama a vandut bere la halba in crasma si m-au invatat cu acest gust inca de mica. Specific ca au murit amandoi de ciroza hepatica. Tot ce indraznesc sa cer azi, acum este AJUTOR in a-mi invinge aceasta boala. O recunosc, o constientizez si mai presus de toate o urasc. Mi-e frica mai ales de ravagiile fizice, psihice si sociale pe care le poate face alcoolismul. Va implor asadar, dati-mi VOINTA sa-l inving si promit ca voi urma cu sfint
enie orice sfat ajutator in acest sens. Va multumesc.

exista psihoterapeuti spcializati pe adictii care va pot fi de ajutor, Dvs. nu trebuie decat sa alegeti unul si sa mergeti la el! Se poate, succes!
 1
RASPUNS: “Bună ziua. Azi am avut un sentiment puternic de neputință. După mesajul expus pe acest site, am fost sfătuită să contactez un psihoterapeut specializat în adicție ceea ce am și făcut. Marea problema ar fi prețul exorbitant a unei singure consultații. Aș zice clar ca a te face bine psihic nu este pentru orice buzunar. Sincer, mi se pare imposibil în ce ma privește. Întrebarea se pune, am eu șanse să mă tratez? Aici aș putea face asta? Simț o nevoie acută de a scăpa de viciul alcoolismului care îmi face viață din ce în ce mai adâncită în stări de anxietate și tristețe. Va rog așadar încă o dată. Ajutor!!!”
Buna ziua. Contactati-i, va rog, pe cei de la Asociatia Aliat. Au avut (nu stiu daca inca mai au) programe de consiliere gratuita, iar pe site-ul lor sunt informatii si despre posibilitatea decontarii tratamentului. aliat-ong.ro/
 1
exista tarife si tarife pt sedintele de psihoterapie dar sunt si programe speciale. Succes! ;)
Claudia Pricop primul pas este sa vrei sa scapi de aceasta problema, urmatorul pas este sa apelezi la ajutor specializat, sa participi la sedintele individuale si de grup, si desigur, sa ai suportul familiei in aceasta lupta (pentru ca va fi o lupta toata viata, cu urcusuri si coborasuri, cu recidive si momente bune, dar important e sa ai sustinerea familiei si sa nu renunti). Mai multe lucruri despre asta le vei afla de la grupul sau terapeutul care te va ajuta, cauta in orasul tau astfel de grupuri (poti incepe de pe google) si vezi si ALIAT daca au filiale in orasul tau si daca te pot ajuta.
 1
Frica ta accentueaza dependenta ta. Cu cat creste frica ta, cu atat vei fugi de ea. Ai de rezolvat o problema sufleteasca, o frica, si abia dupa aceea vei resui sa iti impui vointa. Vointa e ceva RATIONAL, frica e ceva EMOTIONAL, adica e mult mai puternica. Rezolva situatia pe plan emotional, si lucrurile se vor rezolva de la sine. Sau amana rezolvarea, si traieste tiparul parintilor tai. Tu alegi. Sa nu uit, o problema emotionala nu se rezolva nici prin vointa, si nici de una singura. De aia exista specialisti in dependente.
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed