consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Principala problemă: kilogramele în plus ale soțului, care dă vina pe mine. Când ajunge acasă sau la sfârșit de săptămână nu face nimic altceva decât să stea în canapea, la TV, să mănânce sau să doarmă. Simt că nu îl mai suport!

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna,am 32 de ani si sunt casatorita sotul e cu 10 ani mai mare decat mine.Avem impreuna o fetita de 5 anisori.Pana aici totul pare a fi frumos,dar acum sa va spun ce problema am.Au inceput certurile in casa zic eu ca de acum chiar daca au mai existat si inainte.Principala problema:kg in plus ale sotului care da vina pe mine ca din causa mea.Meseria lui fiind sofer,iar cand ajunge acasa sau ramane sfarsitul de saptamana acasa nu face cam nimic alt ceva decat sa ste-a in canapea la TV,sa manance sau sa doarma.In trecut am avut si eu probleme cu kg dupa sarcina dar m-am ambitionat si am reusit sa scap.
Am discuta cu sotul sa nu mai petreaca atata timo in canapea dar…..vine el cu raspunsul:”sunt obosit”
Mentionez ca i-am avut cautat un nutritionist la care a mers de 3-4 ori si gata:e prost nu stie nimic a spus sotul.Am cautat diverse diete:eu faceam mancare de régim si tot degeaba,ca nu se tinea de dieta.
Miscare nu face,la piscina nu merge,la sala nu ,in parc cu fata nu,etc…raspunsl fiind:MA DOARE SPATELE.
Ma apuca nervii cand il aud.I -am avut propus sa mergem la un psiholog impreuna ca sa discutam despre aceste certuri dar zice ca el nu are de ce sa mearga ca nu are nevoie.Ce sa fac?eu sunt de vina pentru tot ce i se intampla negativ!simt ca nu il mai sport!
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Kilogramele în plus pot avea legătură cu stresul. Iar dorința dvs ca el să țină regim are efect INVERS.
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Este adevărat, cu cât mai mult încercați sa “îl ajutați” sa lupte cu kg în plus cu atât mai mult îi încurajați lipsa de responsabilitate. Încercați fie sa ignorați lamentările menite sa va provoace fie sa îl confruntați cu o intrebare: și ce faci în legătură cu asta?
  “Sunt obosit! Și ce faci în legătură cu asta?”
  “Mă doare spatele! Și ce faci în legătură cu asta?”
 • Alin Tonita
  Alin Tonita si eu sunt sofer si intradevar este obosit si durerile de spate sunt reale. dar, aceste efecte sunt amplificate de autosugestie si comoditate, dar mai ales se alinta ca are cu cine. ii place sa fie compatimit. parerea mea, sa tratezi totul cu INDIFERENTA. uita sa cumperi anumite lucruri dar sa ai o rezerva (piine, apa, suc, ….)


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile