consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un băiat de 6 ani. Problema mea este ca băiatul meu nu vorbește. Suntem stabiliți de 2 ani in Finlanda. Pana ă ajunge aici acesta vorbea binișor atat cu adulții cât și cu copii de aceeasi vârstă ( spun binișor pentru că este timid si avea nevoie de un pic de adaptare la început).

Terapeuti.ro

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Am un băiat de 6 ani. Problema mea este ca băiatul meu nu vorbește. Suntem stabiliți de 2 ani in Finlanda . Pana ă ajunge aici acesta vorbea binișor atat cu adulții cât și cu copii de aceeasi vârstă ( spun binișor pentru că este timid si avea nevoie de un pic de adaptare la început).aici nu vorbește nici cu copii români, nu mai zic de adulți. Am discutat cu el și a început să deschidă gura un pic dar in șoaptă si la ureche cu unii copii. În public vorbim doar la ureche. La grădiniță nimic. Mentionez ca stie cuvinte in finlandeza, face tot ce i se cere. Acum e la preșcolari sau clasa 0. Si daca nu începe să deschidă gura sa vorbească ( nu conteaza in ce limbă) e o problemă serioasă. Deja se fac presiuni asupra mea sa fac ceva…. Băiatul simte si el ca este dat la o parte chiar ignorat. La școală se pleaca cu un dosar în care se regasec concluziile profesorilor si va fi dat în condițiile astea la clasa specială….si nu e bine… pentru că
acolo se gasesc copiii cu diferite problemele de atentie , concentrare, atitudine, rebeli iar asta nu-l va ajuta deloc. Pot sa zic ca l-am pierdut. Va rog sa-mi dati idei cum sa-l determinăm să vorbească. E isteț, prinde repede , învață repede deci poate .
Cum sa-mi ajut copilul?
Multumesc

Botezat-Antonescu Radu

mergeti cu el la un specialist. Trebuie vazut si sustinut activ, nu doar din sfaturi de la distanta. Ceva este clar ca se intampla insa a-l incuraja sa vorbeasca despre ce simte necesita incredere atat in el cat si in ceilalti… este un proces mai anevoios. Succes!
 2

Adeline Popescu

Buna. Primul pas este sa mergeti cu el la un specialist. Cat mai repede. acum va spun din experienta mea. Suntem plecati din tara de un an. Drept e ca fiul meu este cu 3 ani mai mare. Vorbeste in ambele limbi, dar in public refuza sa vorbeasca in limba romana. La scoala, la magazin, adica atunci cand ne poate auzi cineva. L-am intrebat de ce. Ii este rusine pentru ca colegii lui au ras de el, ce limba este asta. Si de atunci nu mai vrea si la fel, vorbeste in soapta. Poate acelasi lucru s-a intamplat si cu fiul dvs. Poate a facut greseli in exprimare si ceilalti au ras de el. Se mai intampla, din pacate. Aici sunt mamici care au fost indrumate spre logoped. Stiu doua mamici romance ce merg cu copii la logoped. Poate la dvs nu e cazul, dar apelati la un specialist. Pentru binele copilului.

Adriana Gruia

Părerea mea e sa vă întoarceți in tara pentru că acolo ii va fi greu să se adapteze.Iar legile finlandeze sunt așa de ciudate încât la un moment dat,văzând că nu se va adapta ,mare mirare să nu vi se împute că nu vă ocupați de el….Oricum cred că cel mai important este sa va fie copilul bine și sigur acolo nu ii va fi pentru că, dacă ,aici ar avea șanse să socializeze cu copii și să fie ajutat ,acolo,mă îndoiesc.Nu aș vrea să mi-o luați în nume de rău,este o părere personală și am cunoștințe care s-au întors din țările de pe unde au fost plecaților datorita faptului că nu s-au putut adapta copiii.Va doresc să faceți alegerea cea mai buna
 2

Psiholog Monica Enescu

Din moment ce avea dificultăți de acomodare chiar și în țară, nu este de mirare că într-o țară străină îi este cu atât mai dificil. Copilul nu poate fi forțat sa vorbească și sa aibă curaj, încredere. Pentru aceasta e nevoie de un specialist care lucrează cu copii, dacă puteți găsi acolo un psiholog care sa aibă răbdare și sa îl susțină pe băiat în procesul sau de adaptare. Este necesară urmarea unei terapii.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile