Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatBarbat, 26 ani, facultate, master terminate. Am 1 an de cand am iesit dintr-o relatie toxica. De 2 ani locuiesc in UK. Aici am cunoscut o fata, englezoaica. S-a indragostit de mine. Are o fetita de 2 anisori. As vrea sa fac pasul si sa-i spun sa ne mutam impreuna. Asta ar insemna sa imi asum datoria de tata pentru fetita si de sot pentru ea. Ceva ma retine.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua. Barbat, 26 ani, facultate, master terminate. Am 1 an de cand am iesit dintr.o relatie toxica. De 2 ani locuiesc in Uk. Aici am cunoscut o fata,englezoaica ce s.a indragostit de mine. Ea are o fetita de 2 anisori. Momentan in proces cu fostul ei prieten cu care are si fetita. El nu si.a asumat datoria de tata motiv pentru care ea a rupt orice legatura cu el, nu e trecut nici pe certificatul de nastere al fetitei, violent cu ea, abuziv, consumator de alcool si droguri. A locuit cu ea 3 ani. Ea are 27 de ani, in urma cu 3 ani si.a pierdut mama, cancerul fiind motivul. Momentan locuieste cu tatal ei si fetita. Lucram amandoi in acelasi loc, eu tura de noapte ea de zi.
Provin dintr.o familie x4 membri. Sora 22 cu mici probleme de sanatate. Toti 3 locuiesc in romania.
Nu profesez pe ceea ce am invatat. Dar imi castig venitul si sunt apreciat de toata lumea.
Ma intalnesc cu aceea fata de 2x pe sapt atat pentru sex cand si pentru a petrece timpul. I.am cunoscut tatal, fratele si cateva rude.
Ma consider o persoana buna, calma, generoasa. Sunt intr.un punct cand nu stiu ce sa aleg, ce sa decid. Asi vrea sa fac pasul si sa.i spun sa ne mutam impreuna. Asta ar insemna sa imi asum datoria de tata pentru fetita si de sot pentru ea. Ceva ma retine. Asi dori o parere, sfat de viata. Nu am discutat cu parintii insa intentionez sa o fac. Daca ar putea cineva sa imi dea un sfat, asi aprecia. Multumesc

nu imi este foarte clar ce parere doresti sa auzi. Inteleg ca ai ‘o retinere’ si ma gandesc ca parerea pe care ne-o ceri este in aceasta directie insa nu ai formulat-o exact si nu as vrea sa banuiesc. Poti reformula?
 4
Cred ca cineva poate face acest pas (a-si asuma mutarea si fetita) cand chiar isi doreste asta. A face acest pas doar din dorinta de a fi o persoana buna si generoasa este o greseala, care pe termen lung isi va arata urmarile. Mai sunt si alte motive? O iubesti pe aceasta femeie? Sau, macar esti indragostit de ea? O relatie are nevoie si de asta. Sfatul meu este sa pui pe hartie argumentele pro si contra, fara a te sfii sa le pui si pe cele “rusionoase”. D.ex. Am imparti chiria.Apoi, tragi linie si vezi ce iese. Succes!
 4
Sa inteleg ca-ti este teama de riscuri? Tu ce sentimente ai si pentru acel copil? Nu este usor sa cresti un copil care nu este al tau si cred ca asta e principalul motiv pentru care eziti in a face pasul. Orice relatie, cu sau fara copil presupune si “riscuri” dar trebuie sa-ti asumi responsabilitatea pentru tot ce insemna aceasta, cu bune sau cu rele, si mai ales, in cazul tau, sa fii constient ca mai tarziu pot aparea regrete, reprosuri. Viata este un risc, tu cat poti sa-ti asumi?
 2
Dacă vrei să faci pasul acesta doar din milă, din cauza experiențelor neplăcute prin care a trecut, cu siguranță e o greșeală. Dacă o faci din sentimente profunde de iubire ( ceea ce nu prea reiese din postarea ta) este în regulă.
 5
Bună ziua. Aud că te preocupă asumarea poziţiei de tată pentru acest copilaş. Eu îţi propun să te uiţi mai atent la poziţia de iubit/partener/amant, al acestei femei cu care ai o relaţie. Cheia este acolo. Tu, alegând să mergi acolo, la locuitul împreună, vei întări şi-ţi vei asuma relaţia cu ea, fetiţa va fi o persoană micuţă care va locui cu voi. Nu vei fi tatăl ei, ci o prezenţă masculină cu care ea va interacţiona, în principiu cerându-ţi timp, atenţie, disponibilitate. Aceste lucruri (timp, atenţie, disponibilitate) îţi sunt cerute, în fiecare secundă, de orice e în jurul tău şi te solicită, cât de puţin. Serviciul, prietenii, o aplicaţie de telefon. Disponibilitatea de a-i oferi atenţia ta micuţei poate veni natural, dacă te vei simţi hrănit şi împlinit în relaţia principală, cea cu femeia ta :)
 2
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18797 raspunsuri primite pentru 3970 intrebari
(in categoria actuala: 4224 raspunsuri primite pentru 868 intrebari)