consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
qigong-bucuresti

Workshop Qigong, 14-16 iunie 2013, Bucuresti


La acest workshop puteti experimenta nivele preliminare si avansate de practica Qigong medical. Se va incepe cu exercitiile de reabilitare pentru coloana vertebrala, urmand apoi ca, sub supraveghearea la inceput a unui instructor, sa puteti face singuri aceste tehnici ca si o practica zilnica.

Practica Qigong a fost asociata  de-a lungul istoriei cu traditia taoista, de multe ori fiind apelata drept “yoga taoista” sau “practica taoista”. Este impotant sa intelegem ca orice traditie spirituala are doua componente:

- simbolica (icoane, zeitati, ritualuri, conduita)

- tehnologica

Practica Qigong putem spune ca este distincta in cadrul taoismului, formand latura sa tehnologica – un set de exercitii pentru a dobandi rezultate foarte concrete, de exemplu sanatatea coloanei vertebrale, curgerea armonioasa a energiei Qi prin meridiane, curatarea meridianelor, vindecarea unui organ vital, reintinerire, imbunatatirea memoriei, etc. Din nefericire multe persoane vad in Qigong mai mult latura simbolica a taoismului, confundand tehnologia cu misticismul si creandu-si asteptari nerealiste.

Acest workshop nu isi propune deci sa va puna in legatura cu entitati din alte dimensiuni, nu are legatura cu ritualuri sau impunerea unor reguli stricte de viata, nu va pune in ipostaza de a deveni discipolii unui maestru anume.

Xing Shen Zhuang este o forma dintre cele mai puternice din Qigong, un set de exercitii care se constituie intr-o tehnologie de vindecare, purificare si eliminarea problemelor de la nivelul coloanei vertebrale.

Qigong in viziunea noastra este un instrument extraordinar si puternic, iar scopul nostru este sa facem accesibile omului modern (in special celor care isi petrec multe ore la birou in fata calculatorului) un set de instrumente adecvate pentru a putea participa activ la propria stare de sanatate si implinire. Este un sistem adecvat omului modern care isi doreste sa isi imbunatateasca starea de sanatate insa nu are posibilitatea sa isi dedice intreaga viata practicii qigong.

Probleme tipice ale coloanei vertebrale

Majoritatea dintre noi ne petrecem timpu lin fata calculatorului, conducand masina – ducand in principiu o viata sedentara. Astfel durerea de spate este familiara in ziua de astazi si face parte din existenta. Lipsa miscarii si a sportului duce la o slabire a muschilor spatelui si la aparitia deformatiilor coloanei.

Qigong-ul terapeutic pentru coloana efectuata minim 15-30 minute zilnic poate compensa aceste probleme.

Qigongul terapeutic este de asemeni util pentru femeile care au deja copii. Pe parcursul sarcinii apar adeseori dureri de spate, explciatia fiind una foarte simpla: fetusul si lichidul amniotic sunt un adaos consistent la greutatea aditionala pe care coloana trebuie sa o sustina. Chiar si o femeie perfect sanatoasa poate manifesta dezechilibre pe parcursul sarcinii, de multe ori sub forma durerilor de spate. Din nefericire, dupa nastere aceste probleme nu se amelioreaza. Desi echilibrul general al corpului tinde sa revina la normal – va trebui sa duci in brate copilul, sa il adormi in brate, etc. Chiar daca la mijloc este dragostea de mama, din punct de vedere biomecanic este vorba doar de “greutate”. Este clar ca pentru orice femeie care a dat nastere este de dorit sa poata scapa de durerea de spate.

Trebuie sa stim ca alte tipuri de exercitii lipsite de documentatie sau practicate gresit nu fac decat sa agraveze simptomele si sa duca la o si mai mare dislocare vertebrala. Pentru ca grupe mari de muschi sa fie supuse la intinderi sau contractii, este fundamentala abilitatea de relaxare. Aici intervine tehnologia Qigong.

Xing Shen Zhuang este un set de exercitii bazat pe principii aproape eminamente tehnologice de lucru asupra coloanei vertebrale. Tehnologie aici inseamna ca daca urmam pasii si instructiunile care compun tehnicile, la final rezultatul este cel scontat. de asemeni nu este importanta o putere mentala sau abilitati speciale, cum sunt necesare la alte practici taoiste. Este suficient sa cunosti exercitiile, sa fii familiar cu propriul tau corp si sa iti acorzi un minm de 30 min pe zi pentru aprofundare si propria ta sanatate.

Exercitii pentru o postura corecta

Pentru a iti pune in valoare talentul si a dobandi succesul ai nevoie de multa energie si putere. Fiecare din noi avem aceasta energie in noi insine. Insa datorita stresului, bolilor, tensiunilor musculare cronice aceasta energie se pierde si se diminueaza.

Pentru a dobandi rapid rezultate, recomandam sa combinati qigongul coloanei cu vizita la un osteopat. Exercitiile pentru muscultaura coloanei sun efectuate lent, intr-o completa relaxare. Poate fi practica la orice varsta.

Qigongul coloanei influenteaza imediat starea de sanatate restaurand pozitia corporala corecta. In consecinta, un flux marit de energie vitala si o stare interioara armonioasa.

Daca vrei sa scapi de durerile de spate, sa iti imbunatatesti sanatatea, sa inversezi procesele de imbatranire, sa iti realizezi potentialul launtric pe deplin si sa intelegi intelepciunea propriului tau corp  vino alaturi de noi!

 

Perioada 14 – 16 iunie 2013

Program:

  • 14 iunie (vineri) 19:00
  • 15 iunie  (sambata) 15:00 – 17:00
  • 16 iunie (duminica) 2 sedinte: 10:00 – 12:00 + 16:00 – 18:00

Locatie:

Str. Academiei nr.7, etaj 1, Sector 1, 010011 Bucharest, Romania

Pret: 250 RON

* pentru cursantii care au parcurs deja acest modul de practica pretul este 150RON

** pentru elevi, studenti sau pensionari pretul este 200 RON

Pentru participare puteti sa ne contactati telefonic 0752436581 sau email info@xingshenzhuang.ro sau sa completati formularul de inscriere

Mai multe detalii

website:      www.xingshenzhuang.ro

Telefon:      0752436581

Email:          info@xingshenzhuang.ro

Facebook:  FB/xingshenzhuang

 Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile