Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
GRATUIT: Grup de suport pentru persoanele cu dificultati si tulburari ale comportamentului alimentar - Bucuresti, din

GRATUIT: Grup de suport pentru persoanele cu dificultati si tulburari ale comportamentului alimentar – Bucuresti

„Tu poți fi suportul de care am nevoie!”

Poate cel mai greu lucru când te lupți cu un pattern de comportament dezadaptativ este izolarea și lipsa unui prieten care să te înțeleagă și să fie alături de tine.

Obiectivul grupului de suport:

Astfel, principalul obiectiv al grupului de suport este reducerea izolării prin împărtășirea experiențelor și a sentimentelor în cadrul grupului, creând astfel o rețea suportivă pentru persoanele aflate în distres. Experiențele tale pot ajuta și susține efortul de destigmatizare a comportamentului alimentar și împreună vom descoperi noi strategi de coping. Suportul reciproc este esențial în cadrul grupului, încurajând un mediu deschis și liber la interacțiune, în care fiecare persoană se va bucura de prezența celuilalt.

Beneficiile grupului de suport:

Beneficiile grupului de suport sunt: accesibilitatea, gratuitatea și deschiderea, oferind suport psihic oricui îndeplinește caracteristicile grupului. În cadrul grupului se pune accent pe caracteristicile interioare ale participanților, fiind totodată sursă de inspirație și comparație pozitiv-constructivă.

Membrii lui sunt simultan furnizori și consumatori de suport, iar sentimentul propriei valori este mărit prin comportamentul de tip altruist. Pe măsură ce relațiile interpersonale și competențele sociale se îmbunătățesc în cadrul grupului, acestea se vor oglindi și asupra comportamentului alimentar, ducând la reducerea restricțiilor alimentare, la scăderea compulsiei și a comportamentelor de control.

Focalizarea grupului va fi asupra ariilor ce provoacă distres: dispoziții și afecte; distorsiuni cognitive; pattern de comportament alimentar; tipare interpersonale de relaționare și conștientizarea limitelor personale.

Grupul de suport are atât un rol preventiv, adresându-se persoanelor care au dubii în ceea ce privește comportamentul lor alimentar, sentimente de vină, disconfort fizic, diete repetate sau sport în exces, cât și un rol de susținere pentru persoanele care se află sub tratament, în perioada de recuperare și persoanelor care au reușit să depășească această perioadă și sunt dispuse să împărtășească povestea lor de viață.

„Dacă poți oferi un anumit tip de relație, cealaltă persoană va descoperi în sine capacitatea de a folosi acea relație în scopul creșterii personale.” C. Rogers

Grupul este gratuit și se va ține sâmbăta, între orele 10.00 și 12.00.

Contact:

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la adresa stegariuadela@gmail.com, pe pagina de Facebook sau la tel.: 0737892772.

Vă așteptăm, de asemenea, și pe site: prietenulinvizibil.wordpress.comLasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita