Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul are dureri in soldul stang si diagnostic: modificari coxo-femurale si discopatie. Cat de avansata este coxatroza sau exista tratament care sa ajute in stagnarea degradarii osoase?

Terapeuti.ro 8:58am Apr 29
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Buna. Sotul are 49 de ani si a acuzat de 5 luni dureri in soldul stang. In urma efectuarii unei radiografii a primit diagnosticul de : modificari degenerative moderate coxo-femurale bilateral cu ingustare de spatiu articular superior si inferior- discopatie L3-L4 si L4-L5 cu pensare a spatiilor articulare. Va rog sa ne spuneti ce inseamna si cat de avansata este coxatroza ( se impune operatie?) sau exista tratament care sa ajute in stagnarea degradarii osoase? Cu multumiri, Angela

Carmen Badea 9:24am Apr 29
La soțul dumneavoastră nu se pune problema degradării osoase, ci a celei articulare. Dacă nu e o coxartroză foarte avansată, există tratamente care constau în administrarea de antiinflamatorii și componente ale cartilajului articular. Dacă e o coxartroză severă, poate exista indicație de protezare articulară, care va permite reluarea ulterioară a unei vieți normale. Pensările de spații intervertebrale pot fi cauzate de tulburările statice produse de coxartroză. Trebuie consultat un medic ortoped.
Se recomandă evitarea eforturilor fizice intense ,în schimb, ar fi utile gimnastica medicală și kinetoterapia, precum și practicarea unui sport de genul înnotului.
Pentru combaterea durerii și a tulburărilor funcționale, este foarte eficientă acupunctura.

Doctorul Terapii Complementare 7:54pm Apr 29
Căutați un kiropractician și să urmeze concomitent un tratament cu Cartilaj de Rechin 2 x 2 tb/ zi și extern să facă, sau să-i faceți un masaj prin fricționare cu tinctură de Untul Pământului, sau o combinație între Untul Pământului, Tătăneasă și Spânz. Sănătate!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita